Hae
Jannina Niskala

Paino nousee – Rankka kevät näkyy!

Kevät on ollut minulle monella tapaa vaativaa aikaa. Jäin opintovapaalle viime joulukuussa ja siinä kun saattelin kurssit loppuun sain viettää kunnon joululoman ja rentoutua. Tammikuussakin oli vielä melko löysää, koska monet kurssit starttasivat vasta hiukan myöhemmin, joten vietettiin vapaata kotona tyttöjen kanssa melko paljon. Helmikuussa alkoi tapahtumaan, kun kurssit starttasivat yksi toisensa jälkeen ja huh niitä olikin suunniteltu keväälle melkoinen määrä. Helmikuussa myös päätin sittenkin hakea yhtä harjoittelupaikkaa, koska miksipä ei! Sain paikan ja sitten alkoi tapahtua. Olen kevään aikana tahkonnut ennötysmäärän opintopisteitä kasaan ja ollut harjoittelussa vantaalla. Tämän kevään jälkeen koko koulutus on kasassa lukuunottamatta opinnäytetyötä, joka palautetaan ensi syksynä. Mutta mitä sanoo keho ja mieli? stressiä!! ja mitä sanoo vaaka? Paino sen kun vaan nousee.

Paino nousee nainen pallotuolissa ivana helsinkiKäytiin vaikuttajamedialaisten kanssa tutustumassa Ivana taloon Helsingissä. Nähtiin uusi syksyn mallisto ja tuo talo oli upea!

olen ottanut kaiken irti opintovapaasta

Tosiaan kaikki liikenevä aika on käytetty hyödyksi eikä täällä olla mitään levätty tai lomailtu. Terveisiä sinne töihinkin, etten todellakaan palaa sinne kesäkuussa levänneenä ja energiaa puhkuen vaan riutuneena rättinä. Koska aikuiskoulutustukea on saatavilla vain 15kk niin sitä ei sovi tuhlaillen käyttää. Nyt kevään jälkeen olen kuluttanut 6kk ja syksyllä käytän enintään 4kk. Voi olla että menen opinnäytetyön palautuksen (lokakuussa) jälkeen töihin enkä kuluta opintokuukausia turhaan. Tai no onhan mulla muutama ylimääräinen kurssi syksylle, että niiden parissa saan kyllä kulutettua aikaa. Katsotaan nyt mitä syksyllä tulee tapahtumaan, joka tapauksessa opintovapaa on haettu vuoden loppuun asti. Ja siis koska kuukausia on kokonaisuudessaan vain se 15kk niin haluan vähän pantata niitä myös tulevaisuuteen, jos vaikka haen vielä yliopistoon tai yamk:hon.

15:sta opintorahakuukaudesta piti vähän pantata myöhempääkin varten niin ei tässä ole ollut aikaa vetelehtiä. Tämän tutkinnon jälkeen niitä jää vielä viisi myöhempää opiskelua varten!

 

liikuntaan ei ole jäänyt aikaa

Koska tässä on nyt paahdettu stressilevelit katossa ja juostu ikäänkuin aikaa vastaan, aikaa ei ole jäänyt liikuntaan. Ja vaikka aikaa olisikin jäänyt niin veikkaan ettei energiaa olisi jäänyt juurikaan. Sunnuntaisin olen käynyt twerkkaamassa mutta sekin on jäänyt nyt väliin muutaman kerran, koska ei vaan jaksa. Olen niin jo loman tarpeessa! Tiedän että liikunnasta saisi varmasti energiaa ja se tekisi kropalle ja mielelle hyvää mutta olen mielummin sen pienen hetken käyttänyt sohvalla löhöämiseen. Toki tässä on koronan takia ollut monet jumppapaikat kiinnikkin, ettei sen puolesta ole edes päässyt jumppaamaan. Ja olen todella huono kotijumppaaja. Siis älyttömän huono! Ajatuksena hieno mutta ei sovi mulle. Mutta odotan kuin kuuta nousevaa, että tämä kuukausi loppuu. Samalla loppuu harjoittelu ja koulu. kiillottelen juoskulenkkareita ja silittelen juoksuvaatteita, kohta pääsee juoksemaan. Pari kertaa olen lenkillä tässä käynyt mutta todellinen startti on kesäkuussa. JESJESJES!!

paino nousee

Ah tämä upea fiilis. Kaipaan niin kovasti!

 

Paino nousee huippulukemiin

Mitä tapahtuu kun ei liiku juurikaan, stressaa hiukset päästä ja syö niin maan perkeleesti herkkuja? Voin kertoa, että paino nousee, jos se nyt kenellekkään tuli yllätyksenä. Kävin ehkä kuukausi sitten vaakalla ja huh.. se oli yli 77kg. Osa siitä varmasti pelkkää nestettä mutta suurin osa on ihan noita herkkuja ja irtokarkkeja. Olen pitkään sanonut ettei vaakalukema kerro koko totuutta ja luotan enemmän peilikuvaan. Mutta nyt alkaa olla tilanne ettei se peilikuvakaan enää imartele niin kivasti. Housut puristaa ja naamasta (lue: kaksoisleuasta) sen näkee. Iho voi huonosti ja olo on voimaton. Niin se vaan liikunta ja ruokavalio on suuri osa ihmisen hyvinvointia ja kun yksi osa lahaa perässä niin sortuvat pikkuhiljaa ne muutkin. Olen aina ollut all in type of person. Täysillä omistautunut tai ei ollenkaan. Minussa on sellainen on/off nappula monen asian suhteen. Joko syön herkkuja joka päivä tai sitten voin olla monta kuukautta ilman. Liikun monta kertaa viikossa selkeän kaavan mukaisesti tai sitten lipsun siihen etten liiku ollenkaan.

No mutta nyt toivotaan, ettei flunssa iske pahasti päälle! Kirjoitan tätä paperituppo nokassa, koska se vuotaa kuin hana. Lämpöä on noussut lääkkeestä huolimatta, joten huomenna menen ottamaan tikun nekkuun ja toivon, että tulos on negatiivinen. Sehän tästä puuttuisikin, että rokotetuna sitten sairastaisin koronan vaikka koko vuoden olen sen onnistunut välttämään. Tälläiseen sairasteluun ei olisi nyt yhtään aikaa, koska yksi kiva business case kilpailukin on alkamassa tän viikon perjantaina. Päästiin ainoana Suomesta mukaan Nazareth collegen järjestämään case study settiin. Sen vedän maaliin vaikka pää kainalossa 🙂

 

Seuraathan minua jo Instagramissa

Lue myös kirjoitukseni äitienpäivän ristiriitaisista tunteista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.