Hae
Jannina Niskala

Tradenomiopintojen toinen työharjoittelu suoritettuna!

Aloitin liiketalouden opintoihin liittyvän toisen syventävän harjoittelun viime helmikuussa Lasessorilla. Vaikka ensin olin ajatellut suorittaa tämän jakson vasta syksyllä, mutta hyvä että tartuin tähän tilaisuuteen. Olen nyt monta kokemusta ja oppia rikkaampi, kun olen saanut olla osana mukavaa työyhteisöä. Edelleenkään en ole ystävystynyt excelin kanssa niin hyvin, että pitäisin niistä pikkulaatikoista mutta kyllä se vielä taltutetaan. Työharjoittelu oli antoisa ja sain tutustua huippuihmisiin ja erityiskiitos Elisabethille, jonka kanssa sain treenata englannin kielen taitojani ja hän jaksoi vastata minun loputtomiin kysymyksiin.

työharjoittelu

Tänään työharjoittelu päättyi ja sain Elisabethilta ihanan kortin ja suklaata!

 

A goal should scare you a little & excite you a lot!

 

Työharjoittelu Markkinoinnin assistenttina

Pääsin työharjoitteluni aikana tutustumaan pienyrityksen toimintaan, vaikka minulla oli jo kokemusta jo työskentelystä pienyrityksessä omassa ja vieraassa, niin tämä oli huikea opin matka. Paikka suomalaisessa asusteita myyvässä yrityksessä oli aivan nappi, koska olen itsekin ollut yrittäjänä vaatetusalalla. Ja voisin väittää, että sekin matka lähti suoraan asusteista – lasten pipoista, pannoista ja huiveista. Pienyrityksessa toimiminen on mielenkiintoista ja tehtävät vaihtelivat paljon. Pääosin pysyttelin kuitenkin sisällöntuotannossa ja markkinoinnin avustavissa tehtävissä. Tehtäviini kuului muunmuassa digitaalisen markkinoinnin suunnittelua ja toteuttamista ja pidimme tiimin kanssa yhdessä huolta yrityksen sosiaalisen median kanavista. Minulle uutena alueena tuli uutiskirjeiden kirjoittaminen ja se oli oikeastaan aika kivaa. Nyt osaan katsoa omaan sähköpostiin kilahtavia uutiskirjeitä ihan uudella silmällä. Osa on on aivan järkyttävän huonosti toteutettuja!

Kaikkein eniten keskityin ehkä verkkokaupan SEO optimointiin ja sen ylläpitämiseen. Onneksi siitä oli jo oman verkkiksen kautta vähän kokemusta ja nyt pääsin viemään osaamista hieman pidemmälle. Fashion Centerillä on oma valokuvaus studio alakerrassa ja pääsin muutamankin kerran osallistumaan tuotekuvauksiin ja kerran kuvattiin, jopa videomateriaalia yrityksen Youtube kanavalle ja Instagramiin.

 

työharjoittelu

Lasessorin muulta porukalta sain ihanan huivin. Taidan olla sittenkin melkoinen huivi-ihiminen, koska olen alkanut käyttämään niitä enemmän ja yhdistelemään erilaisiin asuihin.

 

hyvää palautetta

Sain työharjoittelusta hyvää palautetta ja loistavan työtodistuksen, jonka kanssa lähden hakemaan omalta alalta töitä. Mikään kiire työllistymisellä ei ole ja haenkin hissukseen paikkoja jos eteen tulee joku aivan helmi. Kesän meinaan olla omassa työpaikassa töissä ja viettää kesälomat mitä on kertynyt. Hyvin on jaksotettu tuo kesä, koska olen 4 viikkoa töissä, 4 viikkoa lomalla ja sitten ennen opintovapaata kerkeän olemaan töissä taas 4 viikkoa. Elokuun lopulla jatkan opintovapaata ja sillä on tarkoitus olla loppuvuosi. Ihan jouluun asti ei mene opintojen kanssa, joten syksy tulee olemaan kuumaa työnhakuaikaa. Toivonkin tyällistyväni heti loppusyksystä tai viimeistään vuoden alusta. Mutta onneksi stressiä ei sen puolesta ole, koska voin olla sairaanhoitajana sen aikaa. Eli työttömäksi en tule jäämään. Mutta kaikille niille jotka tätä ovat miettineet ja minulta kysyneet niin KYLLÄ meinaan jättää hoitoalan. En opiskele itselleni toista korkeakoulututkintoa vain jäädäkseni alalle, jota ei arvosteta tarpeeksi. Palkka ja työolot kuntoon niin voidaan miettiä uudelleen.

 

Olet ehkä kiinnostunut lukemaan myös edellisen tekstini pettymysten sietämisestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.