Hae
Jannina Niskala

Lastenvaatteet – äiti ei enää saa päättää!

Olen itsekin ollut lastenvaateyrittäjä ja arvostan suuresti kotimaista tuotantoa ja vastuullista muotia. Tähän mennessä olen saanut melko vapaasti itse päättää lastenvaatteet mitä lapsille ostetaan ja mitä he laittavat päällensä aamulla. Mielelläni olen myös maksanut siitä, että vaatteet ovat vastuullisesti tuotettuja ja materiaalit ovat olleet laadukkaita. Ja niissä nyt yleensä on jälleenmyyntiarvo säilynyt myös eli osan rahasta on saanut takaisin ja sijoitettua uuteen vaatteeseen. Nyt tilanne alkaa vanhemmilla lapsilla olemaan hiukan eri: kaikki vaatteet ei enää kelpaakkaan ja koossa 122-128 niitä ei meinaa löytää enää käytettynä. Tämä johtuu varmasti siitä, että kulutus vaatteella on melkopaljon kovempi mitä se oli koossa 98. Ne ei kestä enää siihen asti, kun siirrytään suurempaan kokoon. Polvet menee rikki ja muutenkin vaate joka on ollut tiiviissä käytössä muutaman vuoden ei ole enää myyntikunnossa.

 

lastenvaatteet

Henkkamaukkaa päästä varpaisiin!

 

lastenvaatteet opiskelijabudjetilla

Olen ollut viimeiset 6kk opintovapaalla ja vaikka en nyt ihan KELAn opintotuella olekkaan niin tulot ovat pienet. Lompakko ei ole siis kestänyt ostella Gugguuta ja Metsolaa tytöille kesävaatteiksi. Paljon olen kyllä itse ommellut mutta siihenkin on jäänyt hyvin vähän aikaa. Käytiin eilen henkkamaukalla katsomassa tytöille sandaaleja kesäksi niin ostettiin myös kesämekkoset siinä samalla. Hintaa hihattomalla mekolla oli 4,90e ja sama mekko pienellä rimpsuhihalla taisi olla 6,90e. Sortsit sai about vitosella mukaan niin se ei ainakaan motivoi nipistämään sitä vähääkään aikaa ompelulle saatikka ostamaan saman ajan kestäviä sortseja moninkertaisella hinnalla. Ennen pystyi ajattelemaan sen ns. sijoituksena kotimaisille yrittäjille mutta jos rahaa ei ole niin sitä ei ole.

Kuinka paljon minäkin olen lastenvaatteisiin laittanut rahaa ja pyörittänyt suunnilleen joka viikko facebook kirpparia omassa keittiössä. Pakkaillut vaatteita paketteihin ja käyttänyt aikaa kirppareilla kiertämiseen jos vaikka joku ihana herkku löytyisi käytettynä tytöille. Kun tähän ei vaan ole ollut enää aikaa niin on helppo mennä sieltä mistä aita on matalin eli ostaa parin euron vaatteita, jotka käytetään loppuun ja rikkimeneminenkään ei harmita niin paljoa. Kaiken lisäksi ne eettisimmät vaatteet ei enää kelpaa meidän tytöille, on kuulemma hieman tylsiä. Ja äiti jos saisi valita hän valitsisi juuri niitä vähän ehkä lapsen mielestä tylsempiä vaatteita, mutta se ei taida olla enää mun valittavissa. Vielä onneksi kelpaa omatekemät vaatteet.

 

lastenvaatteet

Voi kun olisi enemmän aikaa ompelemiselle!

 

More is More!

 

merkkivaatteet ei enää kelpaa niin helposti

Monet äitin mielestä ihanat kotimaiset merkkivaatteet ovat jääneet kaappiin, koska ne ei meinaa tytöille kelvata. Olenkin niitä myynyt pois, koska miksi niitä siellä säilyttää. Nyt tytöillä on selkeästi hyvin värikäs kausi ja kaikessa pitäisi olla kimalletta ja paljettia. More is More! Joten olen joutunut siis jo rahan takia myöntymään ei niin vastuullisiin vaatteisiin niin tyttöjenkin oma valinta on mielummin HM:n ja Lindexin mekot kuin Gugguun mekot. Vaikka Gugguun trikoiset lastenvaatteet ovat olleet Ellenille jo pitkään ehdoton ei, koska kangas on liian jämäkkä ja kovaa. Edellisen kerralla kirjoitin meidän lempparimerkeistä lastenvaatteissa ja pinnalla oli ehdottomasti Kaiko. Kaiko on edelleen mun suosikki ja edelleen ostan joskus niitäkin vaatteita jos en lapsille niin itselleni. Toisaalta nämä myönnytykset ei nyt ole niin pahoja, koska tosiaan budjetti kestää muutenkin paremmin nuo halvemmat vaatteet. Tekisi mieli vaan tukea enemmän kotimaista tuotantoa ja Suomalaisia yrittäjiä. Ehkä siinä voi sitten parantaa, kun ajat opiskelijana ovat ohitse. Pääasia että tytöt kulkevat ehjissä ja säänmukaisissa vaatteissa ja itse tuntevat olonsa hyväksi.

 

Seuraathan minua jo Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.