Hae
Jannina Niskala

Painonhallinta kärsii ilmavaivoista

Tilannehan on nyt sellainen, että vaikka en juurikaan syö herkkuja, näytän aivan siltä kuin odottaisin lasta. Palattuani töihin olen käynyt henkilöstöruokalassa syömässä, koska se on edullista ja helppoa opiskelijalle. Mutta olen palannut siihen samaan vatsakiputurvotustilaan missä olen ollut aiemminkin. Keväällä oli jotenkin niin kiire etten edes huomannut vatsani voivan paljon paremmin kuin ennen, vaikka vedin herkkuja ja sokeria enemmän kuin koskaan ja painonhallinta oli retuperällä. Aamulla tilanne on hyvä mutta ruokailun jälkeen alkaa järjetön turpoaminen ja ilmavaivat. Mä en niin jaksaisi tätä enää.

 

lupasin käydä siellä vaakalla

Lupasin aiemmin, että käyn vaakalla 1.6 ja menin heti 7.6 uudelleen muutos ei ollut positiivinen tai oikeastaan oli se positiivinen koska painoa tuli lisää. Painonhallinta ei siis ole mennyt oikeaan suuntaan. Ongelmana onkin nyt ruokailut töissä, koska vatsani turpoaa ruoan jälkeen kuin ilmapallo ja no suolisto on vähän jumissa. Eli 1.6 painoa oli 75,1kg eli olihan se vähemmän mitä aiemmin keväällä joka oli huippulukemissa jopa 77,6kg. Ja vaikka herkkuja menee helkkaristi vähemmän, juon enemmän vettä ja liikun enemmän, niin paino oli himppasen noussut viikon aikana 75,3kg. Tavoitteena on siis päästä sinne alle 70kg ja jopa 65kg asti. Mutta vastaus painon nousuun ja turvotukseen löytynee nyt tuosta henkilöstöruokalan tarjoamasta ruoasta ja ruokatauon lyhyydestä.

Tilanne 1.6.

sairaanhoitajan ruokatauko

Ruokatauon ajankohta vaihtelee kovasti eli se saattaa olla heti 10.45 kun ruokala aukeaa tai se voi venähtää reippaasti yli puolenpäivän. Pituus tällä ruhtinaallisella mättöhetkellä on kokonaiset 20min. Joka pitää sisällään myös siirtymiset ruokalaan ja takaisin. Tai pitäisi ainakin pitää. Myönnettäköön, että meillä se yleensä venyy 30 minuuttiin, koska ei 20 minuutin aikana kerkeä edes istumaan kunnolla alas ruokalan penkkiin. Olen siis oppinut myös imuroimaan sen ruoan pureskelematta nieluun ja vatsaan. Jo pelkkä nopeus on varmasti vatsalle ja suolistolle huonoksi, koska imen samalla ilmaa mukana. Olen nyt viikon kärsinyt niin järkyttävästä vatsan turvotuksesta, etten meinaa mahtua omiin vaatteisiin ja porukka onnittelee kohta varmaan oikeasti perheen lisäyksestä.

painonhallinta

Tilanne aamulla vs. tilanne ruokailun jälkeen. Tämä oli hyvä päivä koska turvotus ei ollut ihan niin paha kuin toisina päivinä.

 

Ruoka on myös sitä perus laitosruokaa, jossa on varmasti ihan järjetön määrä lisäaineita, arominvahventeita ja mitäkaikkea suurustetta ja hiivaa. Eli vaikka olen keväällä syönyt kaupan valmisruokia niin henkilöstöruokalan ruoka tuntuu olevan vielä huonompi. Kyselin asiaa instagramissa niin melko monella oli samankaltaisia oireita ja hekin kokivat niiden johtuvan henkilöstöruokalan ruoista. Paljon oli mukana hoitoalan ja kasvatusalan porukkaa. Ja vaikka ruokalassa käyminen on opiskelijalle edullista ja helppoa on varmaan pakko alkaa ottaa omat eväät mukaan. Osastolla saa hieman enemmän aikaa siihen ruokailuun plus ei tule syötyä sitten niitä kaikkia lisämössöjä kylkiäisenä.

Painonhallinta ratkaisu

Jatkossa otan omat eväät töihin jos tämä vatsa saisi vähän lepoa ja rupeaisi taas yhteistyöhön. Koska jos vatsa kenkkuilee, ei elämästä tule mitään. Nyt saattekin heittää hyviä ja terveellisiä ruokaja eväsvinkkejä minulle. Aamulla syön yleensä tuorepuuroa höystettynä chiasiemenillä, marjoilla/hedelmillä ja pellavasiemenrouheella. Eli nopsa kevyt mutta ruokaisa ja hyvin sulava ja vatsaystävällinen safka, ei paljoa ole vaatimuksia siis. Jo mä saisin päättää niin en söisi ollenkaan, koska kaikesta tuntuu olevan vaan vaivaa ja ongelmaa. Mä en jaksa enää.

 

Instagramissa voit seurata mun kohelluksia enemmän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.