Hae
Jannina Niskala

Bucket list – Mitä haluan tehdä kesällä 2021

Nyt se alkoi, nimittäin loma! Ja vaikka kerkesin olla töissä vasta kokonaiset neljä viikkoa niin tämä loma on niin ansaittu. Koko kevät on vedetty niin sata lasissa opintojen takia, että nyt relataan hetki ja ladataan akkuja. Päätin jopa jättää kolme kesäkurssia kokonaan pois, koska mä voin! Ne olisi olleet aivan ylimääräisiä ja en olisi voinut niitä edes ottaa omaan tutkintooni mukaan, koska niitä kursseja on jo niin paljon. Ainoa opintoihin liittyvä asia, joka seuraa mukana syksyyn asti on opinnäytetyö. Nyt olen alkanut tuomaan teoriaosuuteen hieman lihaa luiden väliin, eli monipuolistan jo kirjoitettua perusrunkoa. No mutta se siitä ja mennään tämän kesän niinsanottuun bucket list listaukseen. Lista on tehty pilke silmäkulmassa ja jos ei kerkee tekee ja menee niin sitten ei mennä. Sillei rennosti!

 

Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin, nyt seuraavat NELJÄ viikkoa, matkin Naantalin aurinkoo!!

 

Matkustelu – bucket list

Tänä kesänä matkustellaan vielä ihan kotosuomessa. Itse saan toisen rokotteen heinäkuun puolessa välissä ja mies saa myöhemmin. Syksyllä ajattelin mennä käymään pikkusiskon luona Sveitsissä. Mutta kesällä haluan ehdottomasti käydä PORIN YYTERISSÄ. En ole siellä koskaan vielä käynyt, joten nyt on aika mennä kokemaan ne ihanat hiekkarannat. Tätini oli siellä alkukesästä ja hän oli erittäin tyytyväinen paikkaan. Parempi kuulemma, kuin Kalajoki. Haluan myös mennä käymään HANGOSSA. En ole sielläkään koskaan käynyt ja haluan kokea myös sen paikan upeat hiekkarannat. Voisiko näistä kahdesta ensimmäisestä haistaa kenties hiekkarantaloman kaipuun? Ehkä.. Koska siis rantalomaa on erittäin suuri ikävä. Tässä on myös se, että meidän lapset siis rakastaa uimista niin heidät on erittäin helppo motivoida mukaan näihin. Itse en pidä ollenkaan mistään vesipuistoista, joten haluan aina mennä uimaan järveen tai mennä meren rannalle fiilistelemään. Kaipaan niin päästä lentokoneella reissuun lasten kanssa ja haluan työntää varpaat, johonkin ihanaan esimerkiksi Balin samettiseen hiekkaan.

Tänä kesänä olisi myös erittäin hyvä hetki mennä vähän VAELTAMAAN jonnekkin lasten kanssa. Ihan joku pikku reitti, jonka kaikki jaksaa kävellä ilman suurempaa vinkumista. Tai mietittiin myös mökin/tuvan vuokraamista ja siitä tekisi eripituisia päiväretkiä ympäristöön. Ellen jaksaa kyllä kävellä ja samoilla luonnossa mutta Isla on hiukan erihenkinen, joten kaikki pitää ottaa huomioon tätä reissua suunnitellessa. Ehkä sitten kun tytöt ovat isompia saan heistä enemmän kavereita vaelluksille. Kipaistaan meidän kesälomareissulla nyt varmaan ensimmäisenä Rukalla katsomassa millaista maastoa sieltä löytyy.

Lähdettiin siis eilen ajamaan kohti pohjoista ja tehtiin pitstop Peurungan kylpylään yhdeksi yöksi. Nyt tänään ajettiin Laukaasta Pudasjärvelle. Täällä ollaan hyttysten valtakunnassa lepäämässä ja lapset saa nähdä mummia ja pappaa. Huomenna on vuorossa leikkipuistokierros, täällä on ainakin kaksi kivaa leikkipuistoa joissa ollaan käyty. Jos sitä vaikka lenkille eksyisi myös ja lenkin jälkeen voisin tietenkin pulahtaa Livojokeen mutta vesi meinaa olla melko kylmää. Saa nähdä kastanko sinne edes varpaita.

 

bucket list

Islan juhannusmoodi!

 

Kodin pienet askareet – bucket list

Meillä on kodin suhteen myös muutama asia tehtävälistalla. 1. Pitää hioo ja maalata kaksi aurinkotuolia ja neljä tuolia terassille. Tumman harmaina ne sopisi paremmin meidän uudelle terdelle uudensohvaryhmän kaveriksi. 2. Näköeste terassilta tielle tulisi tehdä kokonaan uusiksi, koska sen pitäisi olla tiiviimpi ja korkeampi. Myös siihen pitää tehdä uusi ovi/portti, josta olisi kätevämpi kulkea. 3. Myös etupihalla oleva toinen portti pitää fiksata. Se on tällähetkellä ruuvattu kokonaan kiinni edellisten asukkaiden toimesta ja takapihalla on kolmas portti, johon pitää laittaa uusi kiinnitys systeemi. Eli remppahommia olisi tiedossa!

bucket list

Ellenin juhannusmoodi!

 

Opinnot ja työt

Tästä puhuinkin jo heti alussa ettei opintojen kanssa ole enää mitään listaa. Vain oppari, joka kulkee mukana kesän yli. Olin ilmoittanutunut kolmelle kesäkurssille kyllä mutta tarkemmat harkinnan päätteeksi päätin jättää ne kokonaan pois. Kursseja olisi ollut ecxelin joku tilastointi kurssi, luova kirjoittaminen (jota nyt rupesin miettimään, että jospa sittenkin) ja valokuvauskurssi, josta olen kuullut ettei siitä ole mihinkään. Ja siihen olisi mukava osallistua mutta jos käytän paljon energiaa ja en saa mitään vastinetta niin miksi tuhlata sitä energiaa. Plääh!! Mitään näitä kursseja en periaatteessa tarvitse, koska opintopisteitä on muutenkin jo paljon ja liikaakin jopa. Että notta saatan ottaa ihan rennosti nyt vain tämän kesän. Toki heti tässä tuli mieleen, kuinka sitä työnhakua tulee aloitella nyt jo kesällä ja syksyllä viimeistään paukuttaa hakemuksia jokaiseen paikkaan. Olen tässä rauhaksiin jo muutamaan paikkaan laittanutkin hakemuksia.

Rennosti ottaminen on vain jotenkin niin hiton vaikeaa. Tuntuu heti turhalta laiskottelulta, ja mietin kuinka ajan voisi käyttää niin paremminkin! Instagramissa on storyissa paljon materiaalia meidän rentoilusta tai sen yrittämisestä. Kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan! Viimeksi kirjoitin, kuinka löytämäni kaksi neliapilaa siivittivät meille monta onnekasta tapahtumaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.