Hae
Jannina Niskala

Kesäteatteri – Ronja Ryövärintytär

Kesäloma jatkuu pohjoisen yöttömässä yössä. On muuten täysin pimeään tottuneelle nukkujalle haastavaa nukkua auringonpaisteessa. Mummi on järjestänyt kaikelaista puuhaa ja koettavaa meille ja tänään olimme Konttisen kesäteatterissa Rovaniemellä. Konttisen kesäteatteri juhlii tänä vuonna 25v. synttäreitä ja ohjelmistossa on Astrid Lindgrenin klassikko: Ronja Ryövärintytär. En ole koskaan ollut kesäteatterissa ja tytöillekkin tämä oli ensimmäinen kerta. Sää oli erittäin ihana ja aurinkoinen, täydellinen kokea kulttuuria kesälomareissussa.

 

Ensimmäistä kertaa kesäteatterissa! Sää oli kuin morsian ja paikka upea Kemijoen rantatörmällä sijaitseva Konttisen kesäteatteri!

 

kesäteatteri

Ennen näytöstä otettiin yhteiskuvaa 🙂 ihan ovat äitiinsä tulleet.

 

Kesäteatteri – ronja ryövärintytär

Täytyy myöntää etten ole koskaan lukenut kyseistä kirjaa mutta tiesin kyllä mistä tarina kertoo. Autossa pohjustettiin tytöille mistä tarina kertoo ja siinä saattaa tulla joitain jänniä kohtia. Ei meillä tytöt onneksi pienestä pelästy ja näytelmä oli erittäin hyvä heidän mielestään. Tarinahan kertoo ystävyyden voimasta ja kuinka tosiystävä voi löytyä yllättävästä paikasta. Vaikka ystävyys voi olla välillä haasteellista niin lopulta kiinni pitäminen ja haasteiden voittaminen kannattaa. Näytelmässä oli paljon laulua ja suuria tunteita, mikä ihastutti meitä kovasti. Näyttelijät oli valittu näytökseen mielestäni erittäin hyvin ja jokainen sopi rooliinsa täydellisesti. Hieman tytöt ihmettelivät sitä kuinka pojan roolissa voi olla tyttö? vai onkohan se tyttö sittenkään. Tätä pohdittiin hetken aikaa mutta ei se häirinnyt loppupeleissä ollenkaan.

 

kesäteatteri

 

Näyttelijöitä oli kokonaisuudessaan seitsemän vaikka rooleja olikin enemmän. Hienosti jotkut näyttelijät tekivät useampaa roolia näytelmässä. Yhtäkään en tuntenyt ennestään mistään, toki en ole juurikaan näytelmissä käynytkään. Kannattaa ehkä alkaa käymään tämän perusteella. Overall arvosanaksi voisin antaa kouluarvosana asteikolla: vahva 8 ellei 8 1/2. Ja jos sinä haluat mennä tätä kyseistä näytelmää katsomaan se pyörii vielä 6.8 asti Konttisen perhepuistossa Kemijoen rantatörmällä.

 

kesäteatteri

 

Ylivoimaisesti hauskinta Islan mielestä oli Sami Pekkalan eli Kalju-Pietun osallistuminen loppukumarrukseen croksit jalassa! Sitä siis naurettiin kovaan ääneen katsomossa ja päiviteltiin vielä mummillakin. Miten se nyt yhtäkkiä tuli vaan croksit jalassa siihen 🙂

 

kesäteatteri

 

Kaiken kaikkiaan erittäin miellyttävä kokemus ja palaan kyllä uudelleen kesäteatterin äärelle. TÄSTÄ pääset konttisen kesätatterin instagramiin, kannattaa laittaa seurantaan!

Kirjoitin viimeksi lapsen elvytyksestä, käy lukemassa ja kertaamassa ohjeita hätätilanteita varten.

4 kommenttia

 1. P.M kirjoitti:

  Vaiko Ounasjoen? ?

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Nonsiis jos rehellisiä ollaan niin mä en niin noista joista tiedä mutta tuon Kemijoen katsoin Visit Rovaniemi sivulta. Et onko se sielläkin väärin?

 2. rovaniemeläinen kirjoitti:

  Kemijoen rannalla sen on, ihan oikein on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.