Hae
Jannina Niskala

Työnhaku tradenomina – Suurien vaatimusten lista!

Mikäs muu olisi mukavampaa, kuin startata työnhaku ja näpytellä kesälomalla hakemuksia erilaisiin avoimiin työpaikkoihin. Ja niitähän riittää. Koskaan ei ole hoitoalalla ollut näin paljoa kaikkia mielenkiintoisia paikkoja avoinna samaan aikaan. Toki hakuprosessit ovat olleet aivan jotain muuta mitä nyt. Senkun soitti osastonhoitajalle, kävi keskustelemassa ja boom! sulla on jonkin pituinen sijaisuus sillä osastolla tiedossa. Toki tämä riippuu paljon paikkakunnasta mistä työtä haetaan. Vakipaikan saaminen onkin heti toisenlainen prosessi. Minäkin tein noin seitsemän vuotta eripituisia sijaisuuksia ennen, kuin sain vakituisen paikan. Mutta se siitä aiheesta, tästä lähtien keskitän voimavarani työnhakuun tradenomina ja haussa on erilaisia markkinoinnin positioita pääkaupunkiseudulta. Miksen voisi hakea myös Turkuun nyt, kun etätyötkin ovat jääneet monessa paikassa käytäntöön ainakin osittain. Työnhakuprosessi tulee varmasti olemaan haastava, koska vaikka paikkoja on paljon avoinna, työnhakijoita on myös todella paljon.

 

Lyhimmillään olen kirjoittanut viikon mittaisen työsopimuksen sairaanhoitajana!

 

työnhaku

Tradenomiopiskelija kesälomalla!

 

työnhaku tradenomina

Mikään kiirehän minulla ei periaatteessa ole tämän työnhaun kanssa. Olen valmistumassa jouluksi ja teen syksyllä vielä opinnäytetyön loppuun ja muutaman kurssin. Tammikuussa en kyllä enää haluaisi palata sairaanhoitajan hommiin mutta säilytän sen paikan itselläni siihen asti, kunnes työllistyn johonkin herkkuun markkinoinnin paikkaan. Olen nyt kesällä bongannut somesta ja linkkarista muutamia todella kivan oloisia hakuja ja olen niihin hakemusta laittanutkin. Haastavaksi työnhaun tekee myös se, että ilmoituksissa haetaan yleensä sen sortin ammattilaisia ettei valmistumassa olevalla tradenomilla tunnu olevan paljoa saumaa niihin paikkoihin. Haen kyllä kaikkia paikkoja mitkä tuntuvat omalta, vaikka en täyttäisikään kaikkia vaatimuksia. Työkokemusta pitäisi olla mielellään muutama vuosi ja osaamista tulisi löytyä hyvin monesta asiasta. Joitan termejä en edes ymmärrä aluksi mutta onneksi google auttaa siinäkin. Mistä sitä työkokemusta saa ellei saa töitä? tämä on se ikuisuuskysymys. Työkokemusta minulla löytyy toki työharjoittelun verran, jonka suoritin viime keväänä mutta se ei tunnu riittävän.

 

Mistä sitä työkokemusta saa, jos ei saa töitä?

 

työhakemus

Tein itselleni hyvän CV:n ja hakukirjeen, jota muokkaan aina kuhunkin paikkaan sopivaksi. Työnhaku helpottuu huomattavasti, kun tämä on kunnossa. Hakemus on napakka, siisti ulkoasultaan ja siinä käydään läpi osaamiseni ydinalueita ja alalle sopivaa työkokemusta. Ihan kaikkia paikkoja en ole sinne laittanut, koska muuten tiedoston sivumäärä kasvaisi melkoiseksi. Olen nimittäin kerennyt tekemään yhtä ja toista elämäni aikana. Hakemusten kirjoittaminen on taitolaji, jonka haluan oppia ja siksi olenkin niitä kirjoitellut (samalla harjoitellut) erilaisiin positioihin. Muutamasta paikasta olen saanut palautetta, että hakemukseni on ollut erinomainen ja siitä on näkynyt innostukseni uuteen alaan ja uuden oppimiseen. Tässä kohtaa se työkokemus on ollut esteenä, vaikka olen innokas ja määrätietoinen en ole ollut riittävän hyvä saadakseni paikkaa. En olekkaan vielä oppinut kaikkea mutta ajan kanssa varmasti opin ja voin tulla asiantuntijaksi omalla alallani.

 

työnhaku

 

etenen rennosti kohti tulevaa unelmatyöpaikkani

Tiedän että minua odottaa se timanttinen paikka jossain, me ei olla vielä vaan kohdattu. Koitan kokoajan pitää mielessäni, ettei mulla tosiaan ole vielä mikään kiire eikä mitään stressiä tarvitse ottaa. Mutta on se vaan hankalaa, kun tuntuu ettei tämänhetkinen osaaminen ihan riitä ja se vaadittu työkokemus puuttuu. Minulla on onneksi ystäväpiirissä kokeneita konkareita, joilta voi kysyä apua tässä prosessissa ja olen paljon apua saanutkin. Ennen edellistä haastattelua ystäväni, joka toimii markkinoinnin työtehtävissä, auttoi ja preppasi minua onnistumaan haastattelussa. Ja hyvin se menikin ja harjoittelua se todella vaatii. Sillä kertaa jäin toiseksi haussa, eli joku jolla oli enemmän kokemusta sai paikan ja minä sain kiitosta hyvästä hakemuksesta ja innokkuudesta. Meillä on myös muutaman opiskelukaverin kanssa wappi ryhmä missä tsempataan toisiamme työnhaussa ja kerrotaan vinkkejä toisillemme <3 Kiitos Laura ja Anni!

Tulevan työpaikan suhteen olen melko avoin. Toivon siltä inspiroivaa työyhteisöä, nuorekkuutta ja samalla rautaista ammattitaitoa opettaa minulle laajasti erilaisia asioita. Haluan mahdollisuuden edetä ja oppia lisää, vaihtelevia työtehtäviä markkinoinnin ja miksei tapahtumatuotannon parissa nyt, kun korona ehkä alkaa hellittämään ja päästään järkkäilemään tapahtumia enemmän. Eli nyt saa lähettää paljon tsemppiä tännepäin, jotta unelmatyöpaikka löytyy vuoden loppuun mennessä.

Seuraathan minua jo instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.