Hae
Jannina Niskala

Kesäloma – Ajoitus oli jälleen täysi kymppi!

Meillä kesäloma alkaa lähestymään loppuaan. Kesä ei suinkaan ole ohi vaikka lomat on nyt vietetty. Lasten loma on kokonaisuudessaan ollut viisi viikkoa ja se jatkuukin vielä ensi viikon puoleen väliin asti. Minulla lomaa oli ruhtinaalliset neljä viikkoa ja miehellä kolme. Samaan aikaan olimme lomalla kolme viikkoa, ja kerkesimme tehdä kaikkea ihanaa yhdessä. Lomalla säät suosivat kokoajan ja me nautimme täysillä kaikesta siitä lämmöstä. Viime kesänä oli sama homma ja olimme lomalla juuri siinä helleaallon aikana. Mutta mihin kaikkeen se kesäloma kului?

 

kesäloma

Säät olivat kyllä aivan loistavat koko loman ajan!

kesäloma

Mila nauttii myös kesästä ja uimisesta!

 

Mistä on ihana kesäloma tehty?

Minulle kaikkein tärkeintä oli viettää yhdessä aikaa ja reissata hieman. Päästiinkin heti minun loman alkajaisiksi reissuun, kun lähdimme pohjoisen tourneelle miehen sukulaisten luokse. Vierailimme Pudasjärvellä ensin ja saimme yliannostuksen itikoista ja paarmoista. Sieltä suuntasimme Kuusamoon yhdeksi yöksi miehen veljen mökille saareen. No olihan sielläkin niitä paarmoja ihan vaikka muille jakaa. Ellen kärsi ehkä eniten meistä niistä puremista ja kutisevista paukamista. Annoin joka päivä allergialääkettä ja hyttyskarkoitetta kului aikamoiset määrät. Itse sain olla melko rauhassa niiltä, ehkä en vaan maistunut hyvältä.

Seuraavaksi siirryimme vielä hieman pohjoisemmaksi eli suuntana oli Rovaniemi. Hyttyset ja ötökät jätettiin matkalle, koska Rovaniemellä ei niitä ollut. Rovaniemell taidettiin olla vajaan viikon verran ja paljon kerettiin puuhailemaan sen aikana. Lapset olivat jälleen kerran aivan hurmioissaan mummin leikeistä ja lauluista. Kävimme Angry Birds puistossa, Konttisen kesäteatterissa, Huima kiipeilypuistossa ja me pääsimme miehen kanssa kahdestaan kaupungille syömään ja nauttimaan viiniä.

 

kesäloma

Konttisen kesäteatterissa oli mukavaa!

 

aikuisten omaa aikaa myös

Tytöt olivat illan mummin kanssa ja me lähdettiin kaupunkiin syömään. Kuin teinit konsanaan otimme pyörät alle ja polkaisimme Rovaniemen keskustaan. Matkaa ei onneksi ollut,kuin about 5km suunta mutta menomatka oli alamäkeä ja no paluumatka oli sitten ylämäkeä. Ei se pienessä hiprakassa haitannut. Paluumatkalla poikkesimme ystävien terassille jatkamaan jutustelua ja otimme myös pienet sulkapallomatsit siinä pihalla. Ah tällä jaksaa taas arjen pyöritystä hieman paremmin. Nyt viikonloppuna saadaan jälleen omaa aikaa, kun loma päätteeksi lähdemme juhlimaan ystäväni häitä <3

kesäloma

 

lomalla on myös mukavaa olla vain kotona

Palasimme pohjoisen tourneelta Oulun kautta takaisin kotiin. Oulussa yövyimme mieheni veljen luona ja pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan Nallikarin upean rannan. Vielä illalla seitsemän aikaan ranta oli aivan täynnä ja oli ihan sellainen etelän meininki. Ihanaa! Satuimme myös törmäämään ystävääni ja Ellenin kummiin matkalla ja käytiin torilla jätskillä! Jätskiä tässä on tullut syötyäkin aika reippaasti, huh! Siitä puheenollen taukoa on nyt pidetty tiukasti viikon verran. Ja huomenna häissä otan pienen palan kakkua mutta sitten taas on pakko jatkaa herkuttomalla linjalla. Sokerin vähentäminen näkyy heti olossa ja painossa.

Olen osittain kotihiiri, joka nauttii kotona oleilusta ja puuhailemisesta. Pihan yhdelle aidan pätkälle piti tehdä muutoksia ja muutakin mutta taidan jättää sen tuonnemmaksi. Kukkapenkin olemassaoloa olen pohtinut viime syksystä asti. Katselin tämän kesän mitä siihen kasvaa ja päätin että kukat saa lähteä ja tilalle tulee mehikasveja ja muuta rajattavaa kasvustoa. Riippaherne saa jäädä paikallensa. Kukkien ympärille tulee singeliä, joten rikkakasvit on minimoitu. Ensin meinasin kaivaa kukat ylös ja viedä kompostiin mutta laitoinkin paikalliselle roskalavalle ilmoituksen niin sieltä ilmoittautui heti muutamia, jotka tulevat kaivamaan kukkia omalle pihalleen. Loistavaa!

 

Kukkapenkki, joka tulee kokemaan muodonmuutoksen tässä vielä loppukesästä.

Hän halusi komikerroksisen frillahameen ja sen hän myös sai!

Uimassa käytiin paljon.

kesäloma meni suureksi osaksi vedessä

Koskaan ei tullut vastaväitteitä, jos ehdotti uimaan menemistä! Kävimme uimassa monen monta kertaa ja Ellen ui jo pienen pätkän ilman apuvälineitä. Joka kerralla on ollut vielä uimarenkaat mukana mutta ei niitä enää kumpikaan käytä. Olimme Jyväskylässä mun lapsuuden ystävän luona ja samalla Isla näki pitkästä aikaa kummitätiä ja -setää. Siellä tytöt innostuivat hyppimään laiturilta veteen ja juu siitä ei meinaa tulla loppua. Vedet olivat niin lämpimiä, että minäkin viihdyin uimassa. Minua kun ei yleensä saa menemään veteen jos se on kylmää.

mikä opinnäytetyö?

Tähän en ole uhrannut juurikaan ajatuksiani. Olen lukenut jonkinverran kirjallisuutta kyllä mutta muuten olen lomaillut. On ollu ihanaa nollata ajatukset täysin töiltä ja koululta. Mutta nyt kun palataan taas arkeen niin palaan myös opparin pariin ja työstän kyselylomakkeen valmiiksi, jotta se voidaan laittaa jakoon. Kyllä se taas tästä lähtee liikkeelle, eiks niin?!

Mitä te teitte lomalla? tuliko uitua? ja oliko helle ihanaa vai kammottavaa?

Seuraathan minua jo Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.