Hae
Jannina Niskala

Vaatehankinnat – Minä olen kerrankin ajoissa!

Heräsin noin viikko sitten siihen ajatukseen, että lapsille pitää alkaa hankkimaan syksylle ja talvelle vaatteita. Itseasiassa törmäsin Facebookin kirppiksellä ihanaan talvihaalariin ja siitä se ajatus sitten lähti. Viime vuonna hankinnat menivät jotenkin myöhäiselle ja tuntui, että laahaan kokoajan perässä kaiken kanssa. Kaikki kivat vaatteet oli jo menny ja itseasiassa Isla taisi mennä Ellenin vanhalla haalarilla ja Ellenille ostin Prisman alerekistä haalarin, koska se piti sillä hetkellä saada. Olin jotenkin todella kyllästynyt kirppareihin enkä meinannut löytää mitään sopivaa tytöille. Ja siitä suivaantuneena ostin talvihaalarit molemmille uutena heti, kun Molon uusi mallisto ilmestyi maksoi mitä maksoi ja tietäjät tietää että se tuli kalliiksi! Mutta vaatehankinnat on jo hyvässä vauhdissa ja minä olen jo MELKEIN valmis.

 

ensin vanhat vaatteet kirppikselle

Tänä vuonna etenin jopa ehkä vahingossa erittäin järkevästi. Varasin pöydän paikalliselle kirppikselle ja sain viikossa myytyä paljon vaatetta ihan pilkkahintaan mutta kunhan ne menivät eteenpäin. Paljon myös siis jäi seuraavalle kerralle mutta ikean säkit ovat hieman tyhjentyneet kuitenkin. Viikon saldo oli 319€ ja päätin sijoittaa ne suoraan uusiin syksy ja talvivaatteisiin. Tykkään myydä tyttöjen vanhoja vaatteita kirppiksellä ja kaikkein paras on kun löytää priimakuntoista vaatetta kirppikseltä omille lapsille. Oma pään sisäinen kassakoneeni kilahtelee, kun teen hyviä löytöjä. Tuli käytyä jokapäivä siivoamassa se oma pöytä niin tein myös aina kierroksen muissa pöydissä. Yhtenä päivänä bongasin yhdestä pöydästä juuri oikean kokoista hyväkuntoista Gugguuta hyvään hintaan.

 

vaatehankinnat

Tässä tytöille välikausivaatetta! ja mikä ihana uudistus Nameitilta vaihtaa kuminauhat noihin kunnollisiin jalkalenkkeihin. Olen aina korvannut ne kuminauhat näillä, koska ne ei kestä.

 

inventaario, mitä on jo valmiina

Ensin myös piti vähän inventoida mitä kaapissa on jo valmiina edellisiltä vuosilta ja mitkä kiertää tytötä toiselle. Ostin molemmille tytöille keväällä takit, jotka osoittautuivat huonoiksi ja toisesta hajosi vetskari ekan pesun jälkeen. Eli ne eivät menneet meillä jatkoon. Housut menevät vielä ainakin alku syksystä. Plus tytöillä on ns. kauppatakkeina minun omatekemät softshelltakit. Ellenille on vuorillinen kura-asu mutta Islan oli jo aiiiiivan liian pieni ja pyllyssäkin oli reikiä. Molemmilla on kumisaappaat mutta toiset pitää vielä hoitopaikkoihin hankkia. Olen sen verran huonomuistinen ja kiireinen etten muista aina kumisaappaiden viimeisintä sijaintia, joten parasta olla molemmissa paikoissa omat. Keväällä ostetut kengät pitäisi mennä vielä syksyllä, koska ne ostettiin niin myöhään ja no… toivotaan että ne menee! Islalle menee Ellenin vanha toppahaalari ja myyntiin lähtee Islan ihana Molon toppis kokoa 116, jos joku on siitä kiinnostunut.

 

vaatehankinnat

Taaempi on siis myynnissä jos joku on kiinnostunut! koko 116

 

syksyn vaatehankinnat:

 • Softshellhaalari (ostettu)
 • Softshelltakki (ostettu)
 • Kuorihousut
 • Toppatakki  (ostettu kirppikseltä, löytö)
 • Toppahousut
 • Vuorillinen sade-asu (ostettu alesta)
 •  2x vuorittomat sadevaatteet hoitoon (ostettu alesta)
 • Merinovillakerrastot (ajatuksissa, että ompelen)
 • Pipot (näitähän on mutta ompelen varmasti pipoja lisää)
 • Hanskat (vanhat jää varahanskoiksi ja uudet ostan popilta)
 • Talvikengät x1 (Ellenille uudet ja Ellenin kengät Islalle)
 • 2 x kumpparit

 

Neuloosia odotellessa, koska viime vuonna tuli neulottuakin paljon.

 

Tässä siis listaa mitä tulisi ostaa syksyä ja talvea varten. Huhhuh!! No onneksi niistä osa on jo kaapissa tai postissa tulossa. Eli tilanne on jo todella hyvä ja kirppisbudjetti on riittänyt näihin (ja rahaa on vielä jäljellä) mitä olen nyt ostanut. Vielä kun saan Islan vanhan haalarin myytyä eteenpäin niin kaikki on kustannettu vanhojen eteenpäin myynnillä. Välillä on tosiaan hyvä että tytöt on melkein saman kokoisia, koska he käyttävät samoja sisävaatteita. Mutta vähän niinkuin viime vuonna niin joskus joutuu ostamaan molemmille uudet haalarit, eikä mitkään tunnu kiertävät isommalta pienemmälle. Tänä vuonna sentään toppahaalarin kanssa kävi tuuri. Olen myös tehnyt sellaisen periaatepäätöksen, etten enää hanki lastenvaatteita klarnalla tai millään muullakaan luotolla. Rahat pitää olla silloin käytössä ja ne maksetaan heti pois. Itselläni on klarnatilillä saldoa, jota nyt makselen pois mutta ainakaan se ei enää kasva.

Millä mallilla teillä vaatehankinnat ovat? suositko kirppistelyä vai hankitko kaiken uutena?

Tässä viime vuoden vaateinventaariota

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.