Hae
Jannina Niskala

Mihin menit kesä? – En ole valmis vielä syksyyn

Minä olen aina pitänyt elokuuta kesäkuukautena ja niinhän se virallisestikkin menee. Nyt tänä vuonna ”syksy” yllätti meidät vähän turhan aikaisin. Onko kesä jo auttamatta ohi? Ulos kun katsoo niin vettä sataa päivästä toiseen ja sää on viileä ja harmaa. Toisaalta tykkään omalla tavallaan myös syksystä mutta nyt se tuli varkain vähän liian aikaisin ja nuo sateet masentaa. Ulos kun katsoo, niin siellä näyttää ihan jo lokakuulta!

 

Kesä

Syksyistä kotoilua <3

 

rakastan olla kotona

Syksyyn kuuluu tietynlainen kotoilu ja hyggeily. Sisustuskin usein muuttuu hiukan kesän raikkaudesta hieman tummempaan ja kutsuvampaan. Pidän erityisesti kynttilöistä, tyynyistä ja vilteistä. On ihana käpertyä sohvan nurkkaan lukemaan vaikka kirjaa. Tällä hetkellä täysin utopistinen ajatus tähän elämäntilanteeseen mutta luotan siihen, että vielä joskus pääsen siihen takaisin. Rakastan olla kotona, enkä välttämättä vaadi lomallakaan mitään sen suurempaa tekemistä ja menemistä. Nyt tuntuu, että kesä loppui hiukan kesken ja syksy rynni päälle todella voimakkaasti. En tiedä olenko vielä valmis luopumaan kesästä?

 

Tiedättekö sen ihanan vaiheen, jossa kesä vaihtuu pikkuhiljaa syksyyn ja puut loistavat ihanissa ruskan väreissä ja ilmaan tulee pikkuhiljaa syksyn tuoksua. MISSÄ SE ON?

 

jatkuva sade masentaa

Ei elokuussa pitäisi olla näin syksyinen sää en vaan suostu tähän. Minulla on synttärit kohta ja olen syntynyt kesällä. Tekisi mieli hyppiä tasajalkaa ja itkeä, koska en vain pidä yhtään tuosta säästä. Mitä pidempään kesä kestää, sen parempi! Nyt hypättiin suoraan hellekesästä syksyn helvetillisiin sateisiin ja se ihana syyskesä vaihe jäi puuttumaan kokonaan. Tiedättekö sen ihanan vaiheen, jossa kesä vaihtuu pikkuhiljaa syksyyn ja puut loistavat ihanissa ruskan väreissä ja ilmaan tulee pikkuhiljaa syksyn tuoksua. MISSÄ SE ON?

 

Kesä

 

syksyn uudet kuviot

Syksy on myös perineisesti uuden aikaa ja meillä Ellen aloitti esikoulun ja samalla olen koittanut tutustua Wilmaan ja kaikkiin muihin uusiin järjestelmiin mitä nyt pitäisi osata käyttää. Lapset nauttivat uusista hoitopaikoistaan ja ehkä äitikin pysyy perässä ja sopeutuu. Olen ehkä tottunut niin hyvään vanhassa päiväkodissa, etten saakkaan koko päivää läpiluotaavaa raporttia hakiessani lapsia. Entisessä päiväkodissa kerrottiin aina mitä on syöty, kenen kanss aon leikitty, mitä on leikitty, onko nukuttu ja kuinka pitkään on nukuttu. Nyt saan tyytyä siihen, että on leikitty ja hyvin on menny. Kysyttäessä onko nukkunut ja kuinka pitkään saan vastauksen, ettei ainakaan olla sanottu mitään ettei olisi nukkunut. No kiva! Hyvinhän siellä varmasti siis menee en epäile sitä mutta on kyllä melkoinen vaihtelu näissä.

 

kesä loppuu ja opintovapaa häämöttää

Sairaanhoitajan töitä olisi jäljellä enää neljä työvuoroa. Tai ainakin ne on tällä erää ohi hetkeksi. Jään ensin lomalle ja syyskuun alusta alkaa opintovapaa. Odotan kyllä, että pääsen opiskelemaan taas täysipäiväisesti, koska nyt ollaan sellaisessa kisaväsymysvaiheessa, ettei opinnot luonnistu enää ollenkaan töiden kanssa samaan aikaan. Muistelen vaan sitä ekaa vuotta minkä aikana olin töissä 100% ja kävin koulua täysillä. Huh enää ei jaksaisi sitä samaa tahtia. Tämä viimeinen puristus tuntuu jotenkin ekstra vaikealta ja raskaalta henkisesti ja fyysisesti. Pelottaakin jopa hiukan valmistuminen. Sittenkö pitäisi olla valmis ja osata kaikki? Öööööhhh!

No ensimmäinen ONT ohjaus on opettajan kanssa takana ja nyt sitä on hyvä lähteä taas työstämään eteenpäin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, joudun vaan ehkä hiukan hölläämään sen palautus päivän kanssa. Ensimmäisen suunnitelman mukaan halusin osallistua 13.10 julkaisuseminaariin mutta luulen, että lykkään sitä suosiolla marraskuulle.

Loppukevennyksenä hiukan huumoria töistä. Olen aina toivonut päivystävälle anestesiahoitajalle vyölaukkua kaikille tarpeellisille tavaroille.

Kalupakki

Saanko esitellä KALUPAKKI!

Seuraathan minua jo instagramissa, sieltä löytyy lisää älyvapaata toimintaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.