Hae
Jannina Niskala

Mitä tuloksia olen saavuttanut? – Haastetta takana kaksi viikkoa

Aloitin Ilona Siekkisen 30 päivän haasteen kaksi viikkoa sitten täydellä höyryllä. Olen rakastunut uudelleen salitreeniin ja nautin siitä todella. En muistanutkaan kuinka paljon puhdasta ruokaa saa syödä ja tässä mennään vielä miinuskaloreilla. Kroppani on ollut lievästi sanottuna shokissa kaikesta tästä ruoan määrästä ja siihen tottuminen on vienyt vähintäänkin tämän kaksi viikkoa. Mitä tuloksia olen siis saavuttanut nyt ensimmäisten viikkojen aikana?

 

No se paino?

Painon kanssa olen kamppaillut tässä viimeisen vuoden verran ehkä eniten, koska stressi on osaltaan liimannut ne kaikki kehooni ja niistä eroon pääseminen tulee vaatimaan paljon työtä myös pääkopan sisällä. Toisekseen minulla osui munasolujen luovutus nyt tähän haasteen alkuun ja siitä syystä en käynyt ekan viikon jälkeen ollenkaan vaakalla. Munasolut kerättiin viime keskiviikkona ja olin melkein viikon vähemmällä liikunnalla ja pomppimisella, koska kun munasarjat ovat niin turvonneet ja täynnä niillä on vaarana pyörähtää ympäri. Mutta otin nyt loppuviikosta treenit kiinni ja sain ihan ok tuloksen myös vaakalla eilen. Eli lähtöpaino oli 74,4kg ja eilen aamulla paino oli 73,2 kg eli kaikesta munasolujen kasvattamisesta johtuvasta turvotuksesta paino oli laskenut yli kilon. Uskon ja toivon, että se lähtee nyt laskemaan turvotusten hälvettyä, koska tavoitteena tässä haasteessa oli päästä alle 70kilon. Reilu kaksi viikkoa vielä aikaa! Painon ja ulkonäön lisäksi minulla on myös tavoite saada vahvempi keho ja saada voimaa lisää. Se motivoi huomattavasti enemmän, kuin pelkkä ulkonäkö. On aivan mahtavaa saada nostettua esimerkiksi kyykkypainoja tai vinopenkkipainoja ylöspäin.

 

mitä tuloksia

Vyötä sai laittaa jo pienemmälle!

Mitä tuloksia ja muutoksia muuten

Näitä onkin sitten roppakaupalla enemmän. Huomaan kuinka olen energisempi ja jaksan huomattavasti paremmin, niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Olen todella rakastunut uudelleen salitreeniin ja huomasin jo toisella viikolla, että uskaltaa ottaa enemmän painoja mukaan. Ensimmäinen viikko oli lähinnä kokeilemista painojen kanssa, koska edellisestä kerrasta oli kuitenkin jo aikaa. Nyt pääsin nostamaan painoja melkein jokaisessa liikkeessä ja sekös antaa kunnollista motivaatioboostia. Tunnen, että olen saanut taas treenaamisen ilosta kiinni ja voin nauttia siitä kunnolla. Vaikka se paino ei olekkaan laskenut kiloa enempää, niin olo on jo hoikempi. Sain mm. laittaa vyötä yhden reijän pienemmälle mitä ennen haastetta ja kaksi reikää ollaan pienemmälle mitä se oli keväällä kun ostin kyseisen vyön.

 

mitä tuloksia

Salillakin on kiva käydä siloin kun siellä ei ole paljoa muita ihmisiä.

 

Herkuttelu

Herkkuja ei ole oikeastaan edes tehnyt mieli. Voi johtua myös siitä et on ollut täysi duuni saada syötyä kaikki ruokavalioon kuuluvat ruoat. Nälkä ei ole ollut ja näin myös mielitekoja ei ole ollut. Jos joku ei vielä sitä tiennyt niin olen todella kova herkuttelija ja siitä syystä käteeni on muunmuassa tatuoitu muutama kuppikakku. Herkut ovat olleet minulle aina se heikko kohta ja minulle on helpompi olla kokonaan ilman, kuin että pitäisin herkkupäivän kerran viikossa. Se toimii minulla vain sen ensimmäisen viikon ja yksi viaton herkuttelu jää takuulla päälle. Vähän kuin mille tahansa addiktille antaisi kerran viikossa vähän huumetta tai saat nyt viidellä eurolla pelata tätä pelikonetta ja sitten loppu. Joo ei onnistu minulla! sokeriinkin voi addiktoitua pahasti, toki se  ei ole yhtä paha mitä jotkut muut addiktiot on.

Saatan jatkaa myös Ilonan ja Mikon seuraavaan haasteeseen, jotta voin jatkaa samalla hypellä ja kehittää lihasta ja voimaa.

2 kommenttia

  1. Oravanpyörässä oravaperhe kirjoitti:

    Oli valmennusta tai mitä hyvänsä lukemia, niin näytät tosi sporttiselle! ? Numeroita tärkeämpää on varmasti kaikki ne tunteet, jota liikunta tarjoaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.