Hae
Jannina Niskala

Matkustaminen koronan aikana jakaa mielipiteitä!

Matkustaminen on yksi asia, jota olen kaivannut tämän korona hässäkän aikana. Vaikka en ole siis mikään kova lentämään ympäri maailmaa mutta kerran pari vuodessa ollaan jossain ulkomailla käyty. Nyt se on ollut pannassa kaikilla jo tovin. Itse olen saanut molemmat rokotteet, joten rokotuspassilla pääsen matkustamaan ilman testauksia vihdoin pikkusiskoni luokse Sveitsiin.

 

matkustaminen

 

Vihdoin matkustaminen on mahdollista

Minulla on nyt opintovapaalla hyvää aikaa ja loistava mahdollisuus lähteä reissuun. Matkan jälkeen on myös mahdollista pitää omaa karanteenia tarvittaessa, koska en ole töissä sairaanhoitajana syksyllä. Husilla taitaa olla vielä ohje, jossa kahden viikon omaehtoinen karanteeni olisi pakollinen. Matkan jälkeen menen myös herkästi koronatestiin, jos pienintäkään oiretta ilmaantuu. Toki ollaan nytkin menty testiin heti, jos jollain perheessä on ollut oiretta.

 

Mitä suunnitelmia?

En ole nähnyt pikkusiskoani nyt reiluun vuoteen ja onneksi korona ei sotkenut hänen työkuvioitaan ulkomailla. Olen reissussa viikon ja sille ajalle on suunniteltu patikoimista Sveitsin hienoissa maisemissa ja toki otan myös tietokoneen mukaan niin voin näpytellä myös kouluhommia siskoni ollessa töissä. Sveitsissä ollaan edelleen todella tiukkoja maskinkäytön suhteen ja se tulee olla kasvoilla kaikkalla muualla paitsi ulkona. Monissa paikoissa (esimerkiksi Ranskan puolella) vaaditaan myös rokotustodistus, jos haluaa mennä edes kahvilan terassille syömään tai kahville. Olen menossa Baseliin, joka sijaitsee Sveitsin, Ranskan ja Saksan rajojen yhtymäkohdassa. Samalla reissulla näkee parhaimmillaan siis kolme maata.

Menen Sveitsiin kokemaan lähinnä sitä upeaa luontoa ja uskomattomia maisemia ja jätän shoppailut ja muut kiertelyt vähemmälle. Ihan siitäkin syystä, että Sveitsi on jopa Suomeen verrattuna todella kallis maa. Eli mitään suuria tuliaisia ei ole luvassa tällä kertaa, vaikka jotain pientä pitää tottakai perheelle tuoda. Pakkaan mukaan siis patikointi varusteet, urheiluvälineet eli kuminauhat niin voin treenata mahdollisesti myös sisällä ja suomituliaisia pikkusiskolle.

 

matkustaminen

Näitä pöppiäisiä tulee tietty ikävä reissussa! <3

 

matkustaminen, Dieetti ja sveitsiläinen suklaa?

Ilona Siekkisen 30 päivän haaste loppuu juurikin reissun ekoina päivinä, joten senkin puolesta matka on hyvin ajoitettu. Meinaan siis hyvällä omatunnolla syödä suklaata ja kroissantteja ja leivoksia ja kaikkea.. Kotiin palatessa voi taas kiristää herkkuhanoja tiukemmalle. Lomalla saa olla vähän höllemmin ja pitäähän kunnolliset palkkarit nauttia, kun tulee urheiltuakin paljon. Eikö suklaa ollutkin yksi parhaimmista lihasten palauttajista? 🙂

 

Lue myös:

Mitä tuloksia olen saavuttanut?  – Haastetta takana kaksi viikkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.