Hae
Jannina Niskala

Määmatka – Ihana Sveitsi!

Oletko matkustanut yksin? Nytkään en ollut kohteessa aivan yksin mutta pääsin poistumaan omalta mukavuusalueeltani eli matkustamalla yksin Sveitsiin ja reissun aikana käväisin Ranskan puolella pienessä Colmarin kaupungissa. En ole mikään lentämisen ystävä, joten pelkästään se on jännittävää. Ja koronakin toi oman pikku jännityksensä asiaan. Jannina ja määmatka!

 

määmatka

 

Miten korona näkyi matkustamisessa?

Minulla on kaksi koronarokotetta, joten sillä todistuksella vältin testauksen ja karanteenin kokonaan. Lentokentällä Suomen päässä oli melko hiljaista verrattuna siihen mitä se on ennen koronaa ollut. Mutta selkeästi ihmisiä oli taas enemmän liikkeellä mitä viime vuoden aikana on ollut. Seitsiin suuntaan rokotustodistus katsottiin portilla mutta kohdemaassa ei ollut mitään kontrollia. Suomeen tullessa Sveitsissä ei tarkastettu todistusta mutta Suomessa koneesta noustessa oli tarkastus ennen kuin pääsi hakemaan laukkua hihnalta. Tässä vaiheessa ohjattiin rokottamattomat myös testiin. Molempiin suuntiin piti täyttää netissä terveyskysely mutta sitä ei kysytty tarkastettavaksi missään matkan vaiheessa. Rokotus todistusta pyydettiin Sveitsissä ja Ranskassa jos halusit mennä syömään ravintolaan tai edes terassille istuskelemaan. Vaihdellen todistusta pyydettiin myös junissa lipuntarkastuksen yhteydessä.

määmatka

 

määmatka

Lähdin reissuun tapaamaan pikkusiskoani, jota en ole nähnyt nyt reiluun vuoteen. Hän oli aika tiukasti töissä kiinni arkena mutta minua se ei haitannut, koska sain kirjoittaa opinnäytetyötä ja vain olla ja kierrellä. opinnäytetyön suhteen koin erittäin hyvää kirjoitusflowta ja sain aikaiseksi monta sivua tekstiä. Nyt kotona tuntuu jälleen tökkivän pahasti. Onneksi se on jo voiton puolella, ehkä.. Sain kivasti irtauduttua kotiarjesta ja nautin ajasta, jonka aikana ei tarvinnut huolehtia muusta kuin itsestään. Rupesin myös miettimään jälleen sitä, kuinka ihanaa olisi asua hiukan eteläisemmässä Euroopassa.

Siskoni on hyvä suunnittelemaan reissuja pitkin Sveitsiä ja lähiseutuja ja hän katsoi aina junat sun muut minulle valmiiksi. Yhtenä päivänä kävin junalla Ranskan puolella Colmarissa ja se vasta olikin jännää, koska englantia he eivät juurikaan puhuneet siellä ja minun ranskan kieleni on hiukan ruosteessa. Sain ravintolassa kuitenkin sönkötettyä itselleni lasillisen valkoviiniä ja herkullista sienirisottoa. En myöskään puhu saksaa mutta siskoni onneksi hoiti puhumisen yleensä ravintoloissa Sveitsin puolella. Ja Sveitsissä puhuttiin englantia kuitenkin hyvin.

 

määmatka

Sulon kanssa vietettiin paljon aikaa yhdessä ja käytiin pitkillä kävelyillä.

 

määmatka

Upea Pilatus vuori, jonne matkustettiin maailman jyrkimmällä junalla ja alas tultiin gondoleilla.

Ikävä lapsia

Lapsia ja perhettä oli tietenkin ikävä kokoajan mutta, koska he ovat tottuneet olemaan reissussa isänsä kanssa ilman minua niin ei tämä niin paha rasti ollut. Ensimmäinen kerta toki, kun minä olin se reissaava osapuoli. Paljon viestiteltiin Ellenin kanssa xplora kellon kautta ja soiteltiin videopuheluita iskän puhelimeen. Iskäkin rohkaistui, kun vei tytöt ratsastukseen viikon aikana vaikka ei oikein tunne oloaan mukavaksi isojen eläimien seurassa. Sain videoita, jotka oli kuvattu osittain auton takaa 🙂

 

Upea Brienz järvi.

 

Tällä viikolla olen jälleen päässyt kuntosalille takaisin ja viikon tauon jälkeen jatkan Ilona Siekkisen Diet Gym valmennuksen parissa. Vatsa ja mieli voi paljon paremmin, kun syön oikein ja liikun riittävästi. Liikunta toimii minulla osana tehokasta stressinpoistoa ja antaa minulle sitä omaa aikaa hiukan arjen keskelle. Itse koen oman ajan erittäin tärkeänä osana omaa elämääni ja en pystyisi kuvittelemaan elämää ilman sitä. Vaikka olen äiti, en silti ole pelkästään äiti. Tarvitsen omaa aikaa ja omia harrastuksia. Ja lomalla kuuntelin erittäin hyvän kirjan: Uraäidin selviytymisopas. Osallistuin myös siskoni työkaverin koulutehtävään ja sain pienen coaching hetken, jossa pohdittiin juuri uran ja äitiyden yhdistämistä. Tästä lisää seuraavaksi.

 

Tästä pääsen lukemaan edellisen postaukseni 30 päivän haasteen tuloksista.

Seuraathan minua jo Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.