Hae
Jannina Niskala

Loppusuoralla uuvuttaa !

Takana on melkein kaksi vuotta tiukkaan aherrusta. Ensimmäinen vuosi opintoja täysipäiväisen työn ohella ja toinen vuosi opintovapaalla. Nyt ollaan loppusuoralla ja viimeiset askeleet tuntuvat tahmeilta, vähän kuin olisi juossut maratonin ja jalat kramppaavat viimeiselle kilometrille päästessä. Loppusuoralla uuvuttaa!

 

loppusuoralla uuvuttaa

Näitä minä vain mieluiten neuloisin kirjoittamisen sijasta.

 

Rankka matka takana ja loppusuoralla uuvuttaa

Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, kuinka opintojen, perhe-elämän ja töiden yhteensovittamien on ollut haastavaa. Silloin kun liikkuvia osia on muitakin kuin sinä itse, vaatii kaikki vähän ekstrajärjestelyjä. Onneksi päätin tehdä töitä opintojen alussa samaan aikaan enkä vasta loppuvaiheessa, niinkuin muutamat opiskelukaverini tekivät. Alussa oli niin paljon energiaa ja uutuuden viehätyksessä olisi ollut kykyjä vaikka ja mihin. Välillä menin koulusta töihin ja yövuoron jälkeen aamulla luennolle. Mutta ei se haitannut, koska olin niin innoissani uudesta koulusta ja alanvaihdosta.  Nyt jos joutuisin tekemään töitä opinnäytetyön kanssa samaan aikaan en pystyisi varmaan mihinkään. Olin suunnitellut kesän ajalle eteneväni opparin kanssa samalla kuin olin kesäduunissa. En tehnyt mitään koulun eteen. En vain kyennyt. Kevät ja  79 opintopistettä sisältäen 4kk harjoittelun olivat vieneet kaikki mehut. Ja nyt tosiaan kiitän sitä etten jättänyt harjoittelua tälle viimeiselle syksylle, huh! Olin alunperin suunnitellut kesälle ja syksylle vaikka ja mitä mielenkiintoisia uusia kursseja niin olen jättänyt niistä suurimman osan pois, koska niitä ei ole pakko tehdä. Turhaan kiristän menoa entisestään, kun opinnäytetyössäkin on oma hommansa saada valmiiksi. Opparin lisäksi minulla on verkkosivukurssi ja tapahtumamuotoilu.

 

loppusuoralla uuvuttaa

Tapahtumamuotoilu kurssi on kyllä ollut virkistävän mielenkiintoinen!

 

valmistuminen on kulman takana

Pidin alkuviikosta opettajani kanssa keskustelun opinnoistani ja niiden etenemisestä. Puhuttiin jo valmistumisesta ja mitä kaikkea siinä vaiheessa pitää muistaa tehdä. Siinä keskustelussa jotenkin konkretisoitui se, että minä ihan oikeasti valmistun kohta! Kaksi vuotta kovaa duunia takana ja kohta on liiketalouden tradenomin paperit kädessä. Mutta vielä ei olla siinä vaiheessa.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että opparin kirjoittaminen tuntuu kamalan tahmealta ja haluaisin tämän vain olevan jo ohi. Onneksi aihe on ollut mielenkiintoinen verrattuna edelliseen oppariin sairaanhoitajaopinnoissa. Silloin se oli kyllä pelkkää pään seinään hakkaamista, koska aihe  oli koulun puolelta tullut ja mielenkiinto sitä kohtaan oli täysi nolla. Tekisi mieli vain neuloa ja tehdä kaikkea muuta ei niin järkevää. Onneksi olen opintovapaalla, niin kaikelle höpsöllekin jää aikaa. Opparin kanssa eletään kuitenkin tiukasti yhdessä ja kohta, kun kyselytutkimukseni sulkeutuu on analysoinnin aika. Ensi maanantaista lähtien on kolme ja puoli viikkoa saada työ siihen malliin valmiiksi, että palautan sen opettajalle ja opponentille tarkastettavaksi. Sen jälkeen on julkaisuseminaari, huh! Sitten on vielä hetki aikaa tehdä korjauksia ja tavoitteena on palauttaa lopullinen versio 14.11 arvioitavaksi. Aikataulu on selvä, toivottavasti minä kykenen tähän kaikkeen ja pää pysyy mukana.

 

Jannina ja edessä mahtava tulevaisuus. Kuva: Ruusaphotography

 

15.11 lähtien koittaakin jo uudet tuulet, joten senkin takia oppari pitää lähettää matkohinsa ennen sitä. Tästä lisää myöhemmin!

TÄSTÄ pääset suoraan vastaamaan opparini kyselyyn, joka on auki vielä 10.10 asti! Kiitos!

2 kommenttia

  1. Lukija vaan kirjoitti:

    Tuli tekstistäsi elävästi mieleen 1,5 vuoden takainen oma rutistus opparin suhteen, samoja fiiliksiä todellakin ja voi että se olo sen jälkeen! Sulla on tiiviit kolme ja puoli viikkoa edessä tulosten aukikirjoittamisten, analysoinnin, luotettavuus- sekä kehittämisideoiden pohdintojen ym. kanssa, mutta uskon todella tekstejäsi seuranneena, että tulet selviämään hienosti ???? Iso tsemppi loppurutistukseen! ???

    • miniswithstyle kirjoitti:

      Juu tiukkaa tulee olemaan mutta pakko siitä on selvitä. Joutuu ehkä kirjoittamaan päivät ja illat kone sauhuten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.