Hae
Jannina Niskala

Uusi ura – Ensimmäinen viikko kohta takana!

Huhhah heijakkaa!! Maanantaina alkoi uusi ura markkinointisuunnittelijana IAB Finlandilla. Siitä lähtien on ollut melkoista pyöritystä, koska markkinoinnin maailma ja toimistotyö poikkeaa niin radikaalisti aiemmasta työstä anestesiahoitajana. Sain maanantaina heti uuden työkoneen ja puhelimen käyttööni ja tutustuin uuteen työpisteeseeni bulevardin Spaces tiloissa. Vaikutin varmastikin joltain kehitysmaan lapselta, joka saapuu sivistyksen keskelle. Sain hyvää kahvia suoraan automaatista ja riippuen kerroksesta, siihen sai itse vaahdottaa maidon mukaan. Jokainen hoitoalalla työskentelevä tai ainakin suurin osa pystyy jotenkin samaistumaan tähän fiilikseen, ettei niitä Juhlamokka paketteja tarvitse viedä töihin ja kahvitauolla ei ole tarjolla mokkamasterin pohjalle palanutta tervaa. Ja hei kauramaitoa ei tarvitse itse kiikuttaa sinne.

 

uusi ura

 

uusi ura ja uusi jannina

On aikamoinen muutos hypätä sairaalamaailmasta ja sairaanhoitajan töistä,  markkinointiin ja sisällöntuotantoon. Ja vaikka minulla on nyt menossa perehdytys ja varmasti hommat tästä kiihtyvät, niin sairaanhoitajan mittarilla en ole juurikaan mitään tehnyt. Vaikka olenhan minä tehnyt paljonkin kaikkea. Se vaan, että en ole vielä itkenyt kertaakaan, en ole juossut mihinkään, ei ole tullut hiki tai paniikki ei ole iskenyt. Kaikki ihmiset jotka olen kohdannut, ovat puhuneet minulle asiallisesti. Näin ei hoitoalalla aina ole.

Muistan ensimmäisen vuoden valmistumisen jälkeen, joka oli kaikkein vaikein minun sh uran aikana. Olin aivan loppu joka päivä ja tunsin todella suurta riittämättömyyden tunnetta päivittäin. Itkin usein oloani ja väsymystä töissä ja kotona. Mutta tiesin kuitenkin kokoajan, että tiedon karttuessa tilanne tulee helpottamaan. Nooooo! mutta nyt tilanne on eri ja toki olen myös kymmenen vuotta vanhempi ja kokeneempi nyt. Hoitoalasta on ollut varmasti paljon minulle hyötyä ja se on kehittänyt minusta painetta sietävän vahvan olennon myös muille aloille. Ja tätä puolta itsestäni meinaan hyödyntää uudella alalla vahvasti.

etätyö vs. toimistotyö

Uusi ura sallii myös kaikenlaisia uusia mahdollisuuksia ja saankin tehdä noin 60% työajasta etänä kotona. Mikä on älyttömän hyvä ratkaisu, koska sosiaalisena ihmisenä kaipaan ihmisiä ympärilleni ja seuraa ja samalla saan hyödyntää kotona työskentelemisen joustavuuden. En haluaisi työskennellä kokonaan kotoa, koska todella kaipaan ihmisiä ympärilleni ja minun pitää päästä ulos kotoa ja liikkumaan. Toimisto sijaitsee melko pitkällä näin Lohjalta katsottuna mutta muutamana päivänä viikossa se ei haittaa ollenkaan. Olin toimistolla maanantaina ja tiistaina ja päivät venyivät noin 12 tunnin mittaisiksi. Kotona työskennellessä ajasta putoaa 3h pois koska matka sängystä kahvinkeittimen kautta työhuoneeseen on hiukan lyhyempi. Toimistotyöhön siirtymisessä on  vuosia sairaanhoitajana toimineelle ihmiselle muutama haaste. Hiukset pitää harjata aamulla ja verkkarit ei ole ihan toimistokelpoiset vaatteet. Eli minun kaapistani loppuvat vaatteet ja tukkaakin pitäisi oppia laittamaan meikkaamisen ohella. No nämä nyt ovat pieniä haasteita.

 

uusi ura

 

opinnäytetyö

Minulla oli tavoitteena saada tämä helvetinperkele valmiiksi ennen töihin siirtymistä. Julkaisuseminaari oli viime viikolla ja nyt olisi edessä vielä tehdä pieniä muutoksia ja hyväksyttää suomenkielinen tiivistelmä, kääntää se englanniksi ja hyväksyttää se englannin lehtorilla. SItten se olisi pikkuhiljaa palautuskunnossa. Nyt en tosin ole sille tehnyt yhtään mitään, enkä ole uhrannut oikeastaan yhtään ajatusta sille tämän viikon aikana. Koitan saada työn viimeisteltyä mahdollisimman nopeasti kyllä mutta nyt just päähän ei mahdu juurikaan uutta tietoa. Kaikki aikanaan!

 

Tässä ensimmäisiä tuntojani tältä viikolta. Tulen varmasti jakamaan tuntojani tältä matkalta enemmänkin. Lue myös edellinen postaukseni Huijarisyndroomafiiliksistä

 

2 kommenttia

 1. hannamaria kirjoitti:

  Onnea suunnattomasti uudesta työstä! Kuulostaa todella isolta muutokselta, vain positiiviselta sellaiselta tosin <3

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • miniswithstyle kirjoitti:

   Kiitos paljon !
   Muutos on ollut iso mutta erittäin positiivinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.