Hae
Jannina Niskala

Olen erilaisissa vaiheissa elävä ihminen!

Alan vanhemmiten hyväksymään itseäni enemmän sellaisena mitä olen. Olen selkeästi ihminen, joka elää erilaisten vaiheiden läpi. Näissä vaiheissa elän täysillä sitä kyseistä asiaa ja muut asiat ja tehtävät tuntuvat pakkopullalta. Mieheni kutsuu minua projekti-ihmiseksi ja tunnistan siitäkin itseni täysin. Kiidän usein projektista toiseen ja kirjoitinkin viimeksi siitä, että nyt on aika hiukan rauhoittua ja olla ilman suurempaa projektia hetken.Vaiheet mitä elän on pienempiä, lähinnä vapaa-aikaa koskevia kiinnostuksen kohteita. Oletko sinä vaiheissa elävä ihminen vai pysyvätkö kiinnostusten kohteen tasaisesti mukana arjessa?

 

vaiheissa elävä ihminen

 

on ollut monia vaiheita

Kuten sanoinkin vaiheet ovat pieniä juttuja mihin paneudun täysillä ja tuntuu etten saa siitä tarpeekseni. Joskus lukittaudun ompeluhuoneeseeni ja ompelen omille ja vieraille lapsille vaatteita. Viimeksi ompelin viitisen kymmentä nukenvaippaa osa tilauksesta ja osa lahjoiksi. Nyt en enää jaksaisi ommella niitä enää, ainakaan sellaista määrää. Viitisen vuotta sitten ompeluhommat lähtivät myös niinsanotusti kädestä ja perustin lopulta yrityksen niiden ympärille. Siinä tuli kuitenkin huomattua, ettei käsitöillä elä suomessa ja yritystoiminta sai jäädä.

Myös tanssiharrastuksen ja kilpailemisen päätyttyä, liikunta menee minulla sykleissä. Nyt kun työt ovat vieneet minulta paljon aikaa ja opittavaa on niin paljon, en ole kerennyt harrastamaan liikuntaa niin paljon kuin haluaisin. Tämä on sellainen asia, joka tulisi saada elämään ja arjen rytmiin takaisin mitä pikimmiten. Eikä se saisi vaihdella niin paljoa mitä se nyt tekee. Koitan saada työelämän tasaantumaan mahdollisimman nopeasti ja nappaan liikunnan mukaan säännöllisenä. Koska tuleehan liikunnasta hyvä olo ja kroppa toimii aivojen kanssa paremmin.

 

vaiheissa elävä ihminen

Juuri nyt luvussa oleva kirja.

mitä tämä vaiheissa elävä ihminen tekee nyt?

Tällähetkellä elän jonkinlaista loputonta tiedon janon aikaa. Tuntuu etten kertakaikkiaan kykene lukemaan kirjallisuutta ja erilaisia artikkeleita tarpeeksi nopeasti. Jonossa on kymmeniä opuksia ja artikkeleita, mitkä haluan lukea ja sisäistää. Tämä johtuu kyllä osittain juurikin tästä uudesta työstä ja loputtomasta tiedon tarpeesta. Tässäkään ammatissa ei pysty tuudittautumaan siihen, että kun kerran jonkin opettelee niin se riittää. Asiahan on lähinnä niin, että kun luulet osaavasi jonkin asian hyvin niin se on kerennyt jo muuttumaan ja pääset opiskelemaan lisää.

Kuuntelen myös paljon kirjoja mutta se ie ole kuitenkaan ihan sama asia mitä oikean kirjan lukeminen. En juurikaan tykkää e-kirjoista, koska olen ruudun äärellä muutenkin paljon. Olen myös äärimmäisen iloinen, että esikoiseni Ellen lukee jo ja tykkää siitä paljon. Vaikka elämme vahvasti digiaikaa, haluan lapsieni lukevan kirjoja ruudun tuijottamisen asemesta. Joka kerta kuin tytöt haluavat pelata padilla niin pyydän lukemaan vaikka kirjaa. Toki ei se aina mene läpi ja on se pelaaminenkin hyvä harrastus välillä ja siitä voi oppia myös paljon.

 

Saa vinkata jos tiedät jonkin lukemisen arvoisen kirjan esimerkiksi markkinointiin, kirjoittamiseen tai vahvoihin naisiin liittyen. Otan mielelläni listalle lisää luettavaa!

 

vaiheissa elävä ihminen

 

Kirjoittaminen on esimerkiksi sellainen asia mitä haluaisin lukemisen ohella tehdä enemmän. Olen aina nauttinut kirjoittamisesta ja kun aloitin blogin kirjoittamisen kaksi vuotta sitten sain ihan oman paikan mihin kirjoitella. Minulla on kuitenkin ollut hyvin ristiriitaiset tunteet kirjoittamista kohtaan. En esimerkiksi ole kirjoitussäännöissä se paras mahdollinen ja erilaisia pieniä virheitä on näissäkin teksteissä nähtävissä. Minua ei olla myöskään koskaan rohkaistu mihinkään kirjoittamiseen, koska en ole ollut se terävin ja oivaltavin kirjoittaja koulussa. Lukiossa äidinkielenopettajani sanoi jopa ihan suoraan päin naamaa, ettei minusta koskaan tule kirjoittajaa tai mitään sen suuntaista.

En varsinaisesti haaveile pelkästään kirjailijana olemisesta enkä ole hyvä pitkien tekstien kirjoittamisessa. Esimerkkinä tästä voin sanoa, että pitkän tieteellisen tekstin kirjoittaminen oli aivan kamalaa ja kivuliasta nyt toisellakin kerralla. Mutta esimerkiksi tätä blogia on äärimmäisen mukava kirjoittaa ja huomata, että teitä lukijoitakin siellä on useita tuhansia joka kuukausi. Haaveena on kyllä kirjoittaa jokin tai joitakin artikkeleita mitä joku ehkä voisi julkaista jossain mutta se jää nähtäväksi. Minulla on juuri toteutunut suuri unelma ja haave vaihtaa ammattia, joen en ihan heti uskalla haaveilla muusta. Mutta unelmia pitää olla elämässä mukana vaikka niitä ei aktiivisesti veisikään eteenpäin.

 

Seuraathan minua myös instagramissa!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.