Hae
Jannina Niskala

Välipäivät ja uusi vuosi YKSIN kotona!

Nautitko yksinolosta tai oletko saanut olla yksin kotona pidempää jaksoa lasten tulon jälkeen? Minulle näitä taivaallisia hetkiä on siunaantunut muutamia, ainakin kolme viikon mittaista pätkää mitä olen viettänyt kotona. Ja erityisesti juuri nämä kotona vietetyt hetket ovat olleet ihania. Ja ei, se ei tarkoita etten rakastaisi lapsiani tai perhettäni vaikka tykkään olla yksin. Saan ladattua omia henkisiä ja fyysisiä akkujani, koska mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän kaipaan omaa rauhaa.

miksi olen yksin?

No siksi, koska minulla on töitä ja muut lomalaiset halusivat lähteä mummin luokse Rovaniemelle viettämään välipäiviä ja uutta vuotta. Sinne mennessä kun tarvitsee sitä lomaa kuitenkin aina hiukan enemmän niin nyt oli hyvä sauma mennä sinne. Joulut ollaan sovittu niin, että ollaan jokatoinen joulu etelässä mun perheen luona ja jokatoinen joulu pohjoisessa. Tänä jouluna oli etelän vuoro, mikä osui ihan täydellisesti, koska minulla ei tosiaan sitä lomaa tässä ole yhtään. Viime jouluna olin opintovapaalla niin reissattiin pidempään pohjoisessa, koska siihen oli mahdollisuus.

Hirveä ikävä on lapsia mutta soitellaan joka päivä videopuheluita ja saan vähintäänkin kerran tunnissa jonkin kuvan tytöistä!

 

yksin

Kuva: Pirskesuunnittelu/Salla Juurakko

miten ajan saa kulumaan?

Itseasiassa tuntuu, että aika vaan lentää eteenpäin. Työpäivät vaan suhahtavat ohi ja illat olen puuhaillut kaikkea omaa kivaa. Maanantaina aloitin siivoamisella ja myös lasten vanhoja vaatteita kirppiksellä, raivasin lasten huoneesta rikkinäisiä leluja ja muita roskia pois ja siivoilin keittiön kaappeja. Siihen loppui kyllä se siivousinto ja imuri on edelleen levällään keittiössä. Tiistaina katselin vain televisiota ja relasin sohvalla, aika ihanaa. Eilen jo hieman huolestuin, että kerkeänkö lukemaan kaikki kirjat mitä olin tälle ajalle varannut ja aloin lukemaan sisältömarkkinoinnista kertovaa kirjaa. Olen myös ollut reissussa omalla tavallani, eli olen nukkunut vieras/työhuoneessa. Meillä oli alkuviikosta petari ja petivaatteet pakkasessa raikastumassa ja sen takia majoituin toiseen huoneeseen, enkä sitten ole jaksanut laittaa lakanoita meidän omaan sänkyyn. Ja tämä sitten kostautui viime yönä! Olin siis nukkunut toisella tyynyllä ja viime yönä mun muutenkin haastava niska-hartiaseutu meni halvaannuttavaan jumiin. Heräsin kolmelta yöllä niin viiltävään kipuun, että luulin vähintäänkin vasemman käden tippuvan irti. Eikä meillä ollut kaappissa muuta kipulääkettä, kuin yksi 500mg panadoli. Nappasin sen ja pari relaksanttia ja toivoin parasta. Aamupäivällä pääsin hakemaan onneksi buranaa apteekista ja se on auttanut. Ei pitäisi mennä vaihtelemaan tyynyjä tai sänkyjäkään eli ensi yönä muutan kyllä takaisin omaan sänkyyn.

 

yksin

Luen ja nautin koiran kanssa ulkoilusta!

 

käty, uusi vuosi ja hirveet bileet!

No ei todellakaan! Varasin ekstempore huomiselle kampaajan ja käyn hiukan leikkaamassa hiuksia takaisin malliinsa. Ja ajattelin nauttia tästä olemisesta koiran kanssa ja katselen raketteja ikkunasta jos näkyy. En oikeastaan pidä raketeista juurikaan ja niihin rahojen laittaminen on ihan hullu idea. Sama kun heittäisi seteleitä takkaan. Ammattilaisten järjestämät näytökset ovat asia erikseen ja olen monena vuotena ollut katsomassa ilotulituksen SM kisojakin. Valoshow yhdistettynä musiikkiin ja tarinaan on taidetta mutta tavallisen kuluttajapulliaisen ilmaan singauttamat roomalaiset kynttilät eivät ole.

Parasta tässä on ollut se, että lapset ovat nauttineet todella paljon pohjoisen reissusta ja he ovat päässeet matkustamaan sinne lentokoneella. Ja hyvä, että tämä ensimmäinen reissu on ollut iskän kanssa, koska seuraava saattaa olla ihan kahdestaan. Finnairilla saa 5-11 vuotias matkustaa ilman vanhempaa ja silloin lapsi saatetaan portille, koneessa lentoemäntä vahtii silmä kovana ja sitten määränpäässä saatetaan hakijalle. Kuinka näppärää! Toimii loistavana pelastuksena, koululaisten pitkillä lomilla.

Lue myös edellinen kirjoitukseni, kuinka vihdoin tuhlarista on kasvamassa vastuullinen aikuinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.