Hae
Jannina Niskala

DIY havukranssi – Joulukuusen uusi elämä!

Aivan mahtavaa uutta vuotta kaikille ja toivotaan, että vuodesta 2022 tulee vielä menestyksekkäämpi kuin edeltäjänsä. Itse vietin vuodenvaihdetta hyvin rauhallisissa merkeissä eli söin hyvää ruokaa, vähän jätskiä ja katselin koko illan telkkaria. Sain osallistua myös tinanvalu -liveen, joka tuli suoraan Rovaniemeltä. Huomenna illalla saan mun pikkumussukat takaisin kotiin <3 Mutta tammikuun ensimmäinen päivä ja nyt minulla ainakin katse on vahvasti keväässä eli kuusi sai lähteä. Olin siitä koristeet jo riisunut aiemmin mutta nyt päätin käytää kuusen havuja hyödyksi ja vanhaan jouluvalorunkoon syntyi iso ja muhkea havukranssi. Näin kuusta on jatkojalostettu hiukan eikä sen aika koristeena jää niin lyhyeksi.

 

havukranssi

Välineet löytyivät kotoa.

Havukranssi jo olemassa olevista tarvikkeista

Meiltä sattui löytymään vanha jo rikkinäinen jouluvalo, jonka otin mukaan tähän projektiin. Aihion kranssiin voi helposti myös rakentaa vaikka sanomalehdestä ja rautalangasta. Ja onhan niitä myynnissä ihan tähän tarkoitettuja renkaita, mutta on hyvä vähän aina tarkastella ympärilleen, jos jotain jo olemassa olevaa voisi hyödyntää askartelemisessa. Aloitin rakentamisen siitä, että leikkasin saksilla oksia kuusesta ja tein ohuella rautalangalla niistä tupsuja.

 

havukranssi

Ensin leikataan oksia

havukranssi

Sitten tehdään niistä tupsuja. Ja näitä saa tehdä tooooodella paljon.

 

Ensin ajattelin hiukan vain saksia kuusesta talteen havuja, mutta työn edetessä aloin pelkäämään ettei kuusi tule riittämään koko kranssiin!

 

Tupsujen kokoaminen kranssiin

Minulla tilanne oli melko helppo, koska en tarvinnut kokoamiseen mitään muita välineitä. Käyttämäni pohjan malli oli niin loistava, että pystyin vain työntämään tupsut kehikkoon. Ja kun niitä oli tarpeeksi paljon ne pysyivät paikallaan tiiviisti. Mutta en ikimaailmassa uskonut tarvitsevani näin paljon havuja eli ihan pienestä määrästä näitä ei rakenneta. Tupsujen tekeminen ei myöskään ole käsille järin mukavaa puuhaa, joten jos kaapista löytyvät esimerkiksi puutarhahanskat niin niitä kannattaa ehdottomasti käytää.

havukranssi

Pikkuhiljaa etenee!

Kuusi kynittynä ja valmis kranssi.

Valmis havukranssi pääsi koristamaan ulko-ovea

Kranssista tuli aivan loistava ja toivottavasti se säilyy kauniin pitkälle kevääseen. Hiuslakkaa voi kuulemma hiukan suihkuttaa DIY kransseihin niin ne kestävät pidempään. Kranssiin voi myös laittaa erilaisia koristeita kuten nauhoja, käpyjä tai marjoja. Itse jätin kranssin yksinkertaiseksi, koska se hurmaa jo pelkällä muhkealla olemuksellaan saapuvat vieraat.

 

havukranssi

Lue myös mitä muuta olen tehnyt yksin ollessani!

Verkostoidutaan myös LinkedInissä !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.