Hae
Jannina Niskala

Pitkästä aikaa kahden – Minä ja saumurini!

Siitä on hetki vierähtänyt, kun viimeksi ompelin aivan sormet syyhyten ja malttamattomana nähdäkseen lopputuloksen. Aloitin tytöille saunatakkiprojektin jo muistaakseni viime syksynä ja nyt vihdoin sain ommeltua toisen takin. Tähän mennessä tytöt ovat pitäneet tarkkaa kirjaa siitä, kumpi pääsee käyttämään takkia milloinkin. Nyt molemmilla on oma leoparditakki. Ompelin myös pitkästä aikaa itselleni collegemekon ja erityisen siitä tekee se, että kiinnitin yksiväriseen mekkoon silityskalvosta leikatun unikon.

 

pitkästä aikaa kahden

Tämä takki valmistui ensin!

yksiväriset vaatteet on todella tylsiä ommella

En tykkää yhtään ommella yksivärisiä vaatteita, koska ne on tylsiä. Ja yleensä niitä varten pitää vaihtaa langat jokaikiseen koneeseen. Saumurissa neljä rullaa, peitetikkikoneessa neljä rullaa… huh! No nyt oikaisin hiukan ja ommellessani kahta yksiväristä vaatetta, vaihdoin vain neulalangat enkä tehnyt päälitikkauksia. Ja oikeastaan suurinosa ompelemisen ilosta on toinen toistaan upeammat kuosikankaat. Mutta koska hyllyssä on paljon myös yksivärisiä kankaita, jotka pitäisi ommella pois niin pitää keksiä pieniä jippoja vaatteisiin. Silityskalvot on yksi kätevä tapa saada yksivärisestä vaatteesta uniikki. Muita tapoja on mm. aplikointi ja  erilaiset tikkaukset, joissa voi käyttää hyvin vaikka poikkeavan värisiä lankoja. Nyt kun olimme pitkästä aikaa kahden saumurini kanssa sain monta inspiraatiota yksiväristen vaatteiden toteuttamisesta.

 

pitkästä aikaa kahden

DIY unikkopaita. Kukka leikattu glittersilityskalvosta.

 

pitkästä aikaa kahden

Nyt on molemmille omat takit!

Tästä pääset tsekkaamaan minun unikkomekon!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.