Hae
Jannina Niskala

Asuntoautoreissun pääkohde: Legoland

Vihdoi viime perjantaina saavutimme reissumme pääkohteen Legoland Tanskan Billundissa. Tätä me kaikki oltiin odotettu kovasti, vaikka jo koko reissaaminen edes takas Tanskaan on otettu seikkailun kannalta. Mennessä Ruotsissa oli aivan upeat aurinkoiset säät ja kun ylitimme Juutinrauman sillan Tanskan puolelle alkoi pilvistyä ja sadettakin ropsauteltiin muutamaan kertaan. Mutta kaikeksi onneksi saderintama meni juuri ohi kun saavuimme Legolandin parkkikselle.

legoland

Legoland vinkit

Legoland on jättimäinen alue täynnä legoja ja erilaisia rakennelmia niistä. Ei oltu paikalla heti aamusta ja meillä oli tiedossa ettei olla siellä kuin se yksi päivä. Oletus kuitenkin oli, että puisto olisi kahdeksaan asti auki niinkuin netissä sanottiin. Ei kuitenkaan keretty käymään ihan joka nurkassa ennen kuin laitteet ja kaupat menivät kiinni, koska ne menivät meidän yllätykseksi kiinni jo kuudelta. Miksi ihmeessä puisto on auki vielä kaksi tuntia laitteiden sulkeutumisen jälkeen? Tämä siis vinkkinä muille kävijöille. Toinen vinkki on se, että jos sinulla on suomalaisesta legolehdestä alekoodi joka oikeuttaa saamaan lapsen ilmaiseksi aikusen lipun ostajalle, ota se paperisena mukaan. Koodi ei meillä eikä toisella perheellä toiminut netissä ja saimme vähän selitellä luukulla, koska meillä oli vain sähköinen legolehti matkassa. Saimme kuitenkin alennuksen pienellä vänkäyksellä ja säästimme noin 100€

Legoland minimaailma

Minimaailma Legolandissa

itse puisto oli mahtava ja kiehtova

Ellenin sanoin tämä paikka on todella kiehtova. Minilandissa kaikki ihanat legorakennelmat kutsuvat katselemaan pidemmäksikin aikaa. Junat liikkuvat raiteilla ja laivat lipuvat vedessä herättäen pienet minikaupungit eloon. Ensimmäinen laite oli aluetta kiertävä monorail. Samalainen löytyy myös esimerkiksi lintsiltä. Pystyimme näppärästi vähän katselemaan aluetta korkeammalta. Islan mielipide oli, että aivan liian lälly. Seuraavasta lentokonelaitteesta saimme jo hiukan enemmän fiilistä Islallekkin. Tyttöjen piti mennä siihen kahdestaan mutta lopulta Ellen kurvasi portista ulos Iskän luokse ja minä menin laitteeseen Islan kanssa. Aluksi tuntui, että Ellen arkailee enemmän ja Isla kaipaa hurjempaa. Mentiin yhteen vuoristorataan, johon jonotus kesti puolituntia. Sen puolituntisen aikana Islan mieli alkoi muuttumaan uhmakkaasta pelokkaaksi ja Ellenin vastoin innokkaaksi. Lopputulemana junan kiertäessä pienen vuoristoradan kahdesti Isla huusi pakokauhun vallassa iskän kainalossa ja Ellen hihkui innosta minun kanssani. Sen jälkeen vuoristoradasta ei saanut edes puhua Islan kuullen ja mikään laite ei ollut enää lälly.

legoland

Laitteisiin oli mukava jonottaa, kun siellä oli joissain jonoissa legonrakennusta ajanvietteenä lapsille.

uimahyppyesitys

Osuimme juuri sopivasti paikalle, kun alkamassa oli esitys sellaisella pienellä lavalla. Ajateltiin että no kappas tässä voidaan syödä samalla hiukan eväitä. Esitys alkoi ja se olikin huikea uimahyppyesitys jossa velho varasti prinsessalta kultaisen legon. Lapsilla oli hauskaa ja me saimme eväät syötyä. Näin jälkikäteen ajateltuna ensin harmitti, että tuhlattiin aikaa siinä istumiseen, koska laitteet menivätkin kiinni jo kuudelta. Mutta kun lapsilta kysyy, mikö oli puistossa parasta ja mikä jäi mieleen niin se oli juuri tämä esitys, jossa velho näytti prinsessalle pyllyä.

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut ja mahtava päivä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, mikä oli odotettavissakin nöin heinäkuun sesonkiaikaan. Edes hiukan huonompi sää ei vaikuttanut ihmismääriin. Pääsimme mukavasti asuntoautolla legolandin parkkiin ja hupipäivän jälkeen mentiin Billund Stellplatziin yöksi. Simppeli ja edullinen paikka viettää yö ja siirtyä eteenpäin seuraavana päivänä. Lauantaina ajettiinkin jo takaisin köpiksen liepeille. Billundissa suositus Bellini ravintolalle ja Billund Bageri leipomokahvilalle.

 

legoland

legoland

Lue myös edellinen postaus asuntoautoilusta lasten kanssa

Jos haluat tehdä kanssani yhteistyötä blogissa tai muissa kanavissani, vieraile uudella sivustollani janninaniskala.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.