Hae
Jannina Niskala

Koiran luoma siivousmyytti on murrettu!

Minulla on ollut koira yhtäjaksoisesti yli 15 vuotta ja nyt on ensimmäistä kertaa hetki, kun taloudesta puuttuu karvaturri. Vuosien varrella on tullut kommentteja: koirat sotkevat, meille ei tule koiraa koska sitten pitää siivota kokoajan, koirat haisevat yms.. No nyt tällä kahden viikon koirattomalla jaksolla voin sanoa että tämä koiran tuoma siivousmyytti on täyttä paskaa.

 

siivousmyytti

Koira ei lisää siivoamisen tarvetta automaattisesti.

siivousmyytti: koira tuo sotkua – ilman koiraa olen joutunut siivoamaan paljon enemmän

Siis en ole edes ymmärtänyt sitä kaikkea ennen kuin vasta nyt. Muistan kun keväällä raivoissani imuroin karvoja sohvasta ja mietin että kuinka se elämä olisikaan helpompaa ilman koiraa. No ei ole! Okei sohvaa ei ole tarvinnut imuroida tai sänky ei ole heti karvainen lakanoiden vaihdon jälkeen. Mutta en ole ennen edes tajunnut millaista duunia se koira tekee meidän keittiön puhtauden eteen. Ennen ei ollut murusia tai ruokaa lattioilla missään. Nyt olen joutunut imuroimaan melkein päivittäin ruokapöydän alustaa, koska se on niin törkynen jokaisen ruokailun jälkeen.

 

Älä ole hankkimatta koiraa pelkästään sen takia, että se sotkisi paljon tai siivoamisen tarve lisääntyisi!

 

siivousmyytti

Koira piti keittiön siistinä aina.

 

Koira on auttanut myös kierrättämisessä

Nyt kun rahkapurkki, raejuustopurkki tai puurolautanen tyhjenee sen joutuu ihan itse pesemään/huuhtelemaan ennen kierrätystä tai koneeseen laittoa. Eli vettä menee myös enemmän ns. hukkaan. Koira on meillä hoitanut esipesun ja purkkien puhdistamisen viimeiset 15 vuotta ja voi kuinka kätevää se on ollut. Vielä kun hurtta olisi itse vienyt rahkapurkit muovin keräykseen. Ehkä seuraavalle koiralle opetan tämän hyödyllisen taidon.

Eli jos olet miettinyt koiran hankintaa ja sinulla on ajatus koiran tuovan kotiin pelkästään sotkua ja siivottavaa niin älä ainakaan sen anna olla esteenä. Mekin tässä mietitään seuraavaa moovia. Lapset haluaisivat heti uuden koiran mutta ehkä me odotetaan ensi vuoteen ennen uuden pennun hankintaa. Sitä paitsi pentu kannattaa ottaa taloon kesällä, koska sen pissalle päästäminen sata kertaa päivässä, on kesällä mielekkäämpää.

 

siivousmyytti

Heti näyttää tyhjältä, kun viherkasvit ovat ulkona nauttimassa kesästä. Kaikki muut paitsi tuo kultaköynnös pääsivät ulos suihkuun.

 

Koiran menetys katkaisi jänteen treenaamisesta

Käy tsekkaamassa myös uudet sivuni <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.