Hae
Jannina Niskala

Tähtäimessä ensimmäinen maraton

*Sisältää mainoslinkkejä

Miksi ihmeessä haluan juosta kokonaisen maratonin? Siis matkan, joka on 42,195km pitkä. No vastaus on simppeli: koska haluan haastaa itseäni ja kokeilla onko minusta oikeasti siihen. Onhan tuo aikamoinen matka juosta mutta ei mahdoton ollenkaan. Takana on kaksi puolimaratonia ja nyt suunnitelmissa on ensimmäinen maraton Vantaan Maratonissa 8.10 (osallistuminen saatu)

ensimmäinen maraton

Enää ei tarvitse huolehtia helteestä. Juoksu kulkee paremmin hiukan viileämmässä säässä.

 

ensimmäinen maraton sittenkin jo tänä vuonna

Ensimmäinen suunnitelma oli herätellä juoksuharrastusta rauhassa ja osallistua elokuussa Paavo Nurmi maratonin puolikkaalle. Ja sitten jatkaa harjoittelua talven yli parantaen peruskestävyyttä ynnämuuta sellaista. Varovainen haave kokonaisesta maratonjuoksusta heräsi kesällä mutta silloin se oli vasta varovainen haave koskien kesää 2023. Mutta palikat menivät kuitenkin uuteen järjestykseen, kun arvon someseuraajani yllyttivät ja haastoivat ottamaan ensimmäinen maraton listalle jo tänä syksynä. Ja minä, yllytyshulluna ihmisenä, tartuin tähän täysillä mukaan. No periaatteessa nythän tässä on päästy hyvin vauhtiin treenaamisessa niin sitä on hyvä jatkaa lokakuun tapahtumaan.

 

tavoitteena ehjä suoritus ja maaliin pääsy

Koska tässä ei puolikasta pidempiä matkoja olla juostu vielä ollenkaan niin tämän syksyn koko maratonin tavoitteena on tosiaan maaliin pääsy ja raatobussiin joutumisen välttäminen. En tiedä onko niitä huhuttuja raatobusseja missään mutta haluan maaliin siis siinä kuuden tunnin maksimiajassa. Tällä hetkellä voisin pitää realistisena aikana noin viisi tuntia. Ensi vuodelle voin Vantaan Maratonin perusteella sitten asettaa jonkin aikatavoitteen. Treenaan edelleen Hal Higdonin ohjeiden mukaisesti, hyppäsin vain keskeltä mukaan siihen helpoimpaan maraton kouluun. Paavo Nurmen ja Vantaan välillä on vain seitsemän viikkoa mutta koska koko kesä on treenattu tavoitteellisesti luulen tämän riittävän ”läpipääsyyn”.

 

toivottavasti kroppa kestää ja pysyn terveenä

Ennen puolimaratonia minulla ei ollut ollenkaan mitään kremppoja tai vaivoja. Nyt lenkkien pidentyessä on ollut havaittavissa pohkeissa kiristyksiä mutta nekään eivät estä tai hidasta vauhtia. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa, että pieni flunssa taitaa puskea päälle ja nyt on pakko vähän malttaa treenin kanssa. Ennen olisin varmasti vaan puskenut läpi räkiksenkin mutta luulen tämän menevän ohi nopeampaa, jos nyt ajoissa höllää hetkeksi. Samalla olen alkanut panostamaan enemmän kehonhuoltoon eli venyttelyyn ja joogaan. Tähän tarkoitukseen minulla on *FeelHobbyn kolme kuukauden jäsenyys ja teen mm. YIN joogaa kotona. Nyt FeelHobbylla on menossa 7 päivän ilmainen kokeilujakso, eli kannattaa kokeilla sinunkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.